В понеделник вечер се проведе поредната битка за земя в "Игри на волята: България". Трите племена се бориха за своята Хасекия.

В битката можеха да участват по шестима войни от племе, което означаваше, че Траки и Славяни трябваше да решат кои двама от всяко племе да почиват. За Славяни това бяха Марешка и Март, а за Траки - Атанас и Илиан.

Участниците бяха вързани един за друг, глезен за глезен, и така трябваше да преминат през трасето с препятствия и да съберат шестте тотема, като първият беше в морето, а за последния трябваше да копаят дълбоко в пясъка. Най-бързи по трасето бяха Траки, след тях Славяни и последни до копаенето стигнаха Прабългари. Въпреки че имаха най-малко време, Силните се справиха най-бързо и първи намериха тотема заровен в пясъка. Така за втора поредна седмица спечелиха правото да спят в луксозната вила.

Втори останаха Траки, които отиват в рибарската хижа, а красивите Славяни за първи път ще трябва да оцеляват на безлюдния плаж.

"Сега ще видим кой колко струва и всеки ще докаже волята си", беше първата реакция на Амелия-Мира от Славяни.

На плажа племето намери храна и топли завивки, които обаче се оказаха за Георгиос, който продължава да ползва привилегията си, спечелена още на старта на шоуто.

Дали обаче на тази територия, където останалите нямат абсолютно нищо, привилегията ще се окаже проблем за Мистър София?

Освен това Бояна, Йоана и Марешка се опитаха да изяснят отношенията си и защо не са номинирали мъжете, но отново не успяха да се разберат. Според Марешка съвсем скоро мъжете ще разберат, че слабото звено в техния отбор са именно Бояна и Йоана, а от своя страна Бояна смята, чеМ не е ок с това, че мъжете харесват повече нея. До къде ще доведе женският спор, следва да видим!

При Прабългари, Венцислава разбра, че Юлиян е скрил цигарите, което я ядоса.

"Нито мъжа ми, нито баща ми си позволяват да ми държат сметка за цигарите. Юлиян не ми е никакъв", изригна Венци, която ясно даде да се разбере, че и при племето на Силните нещата няма да са спокойни.

В рибарската хижа Траки получиха задача от капитан Бялото Мите. След като се справиха успешно получиха и храна, която беше повод за поредно разделение в племето. Атанас заяви, че от тук нататък всичко ще се дели между тях и всеки да прави каквото иска, а не да се готви общо за всички.

Във вторник предстои капитанската битка.