Предложение за брак само след 6 месеца връзка бе факт в Пловдив - навръх Никулден. Николай Бинев изненада своята половинка Анелия и въпреки кратката им връзка, дамата бе повече от категорична в отговора си.

В главните роли са Николай Бинев и неговата половинка Анелия, които са заедно от скромните шест месеца, но любовта им е бурна като морските вълни и гореща като изригващ вулкан. 

Николай е родом от Симеоновград, но от дълги години живее в града на седемте тепета, а неговата любима Анелия е от Карлово. Двамата се запознават на 23 юни на фирмено парти, тъй като и двамата работят на длъжността мениджър магазини към известна компания за телеком услуги. 

Любовта между двамата пламнала от пръв поглед, а мислите, прокраднали се в съзнанието на Ники били "Това е моята жена!".

С течение на времето огънят в сърцето ставал все по-силен, а разбирателството, доверието и прекрасните моменти довели до момента, в който двамата заживяват под един покрив. 

През октомври, Николай вече със сигурност знаел, че това е момичето, с което иска да бъде "докато смъртта ги раздели" и предприел следваща стъпка - пръстен! За помощ той се обърнал към колежка на Анелия, която да го ориентира кой е най подходящият размер пръстен за жената на сърцето му. 

Анелия заподозряла, че нещо се случва, а нетърпеливият бъдещ жених несъзнателно се изпуснал, че смята да й падна на колене по време на коледните празници. 

Така, изненадата, се оказала, че всъщност няма да е изненада и Ники предприел нов план за действие. Той избрал нова дата - 6 декември, която е двоен празник за него - рожден ден и имен ден в едно. А какво по-хубаво от това поводите за радост да станат цели три?

Седмица преди големия ден, изобретателният пловдивчанин успял да убеди Анелия, че може би тази година не е най-удачното време за тази крачка и е по-добре да го оставят за догодина, или когато времето покаже. 

С леко недоволство Ани приела аргументите, което мотивирало още повече Ники, който час по скоро започнал подготовка за предложението, тъй като оставали само 6 дни. 

За подготовката на романтичния жест, той се доверил на своя добър приятел и колега Атанас Мандажиев, който се заел с направата на надпис "Ще се омъжиш ли за мен?". Ръка подал и братовчедът на бъдещия младоженец, който предоставил своя ресторант "Софрата" за големия ден и троен празник. 

Настъпил големият ден - 6 декември. На празненството Николай събрал своите най-близки приятели, а Анелия нямала ни най-малка представа какво предстои. За щастие всичко минало по план и до последно всички гости запазили самообладание и по никакъв начин не показали, че се готви предложение за брак.

Малко преди стрелките на часовника да ударят полунощ, Николай паднал на колене пред своята любима и я попитал "Ще се омъжиш ли за мен?", като точно в този момент компанията извадила и големите надписи със същия въпрос.

Анелия се развълнувала, засмяла се и отговорила със заветното "Да" не един, а цели три пъти! Последвала целувка, бурни овации и множество поздравления към бъдещото семейство. 

Влюбените споделят, че вече обмислят дата за сватбата и нямат търпение да увековечат любовта си, като минат под венчило.