Ако сте чревоугодници или просто обичате качесвена и добре приготвена храна и искате да опитате едни от най-вкусните тестени, месни и млечни продукти, има място, на което можете да го направите в дните от днес до 9 ноември.

Изложението Food Exhibitions 2019 в столичния Интер Експо център събра производители и любители на храната, кафето и виното. 

Висококачествени продукти, участници от цял свят, стотици щандове, състезания и делови контакти. Това е атмосферата на най-големите изложения в хранително-вкусовия бранш и ритейл сектора в България - Месомания, Светът на млякото, и Салон на виното.

Очите Ви ще останат почти на всеки щанд. Витрините са красиви и дори чисто визуално карат съзнанието Ви да се пренесе в света на вкусотията.

Храни, произведени от качесвени, домашни продукти пък превземат вкусовите Ви рецептори и Ви карат да забравите за заобикалящия свят... поне за малко.

От къде да започна?

На изложението бяха представени най-различни тестени продукти - от най-обикновен домашно приготвен хляб по стара българска рецепта, до питки с лимец, царевично брашно и италиански пици.

Освен това редица родни и световни производители представиха своите месни продукти - колбаси, луканки, шунки. Най-различни видове домашно приготвени лютеници, айвари и песто са също сред представените вкусотии.

Светът на сладкото също е цветущо богат - макарони, най-различни видове торти, баници, домашно приготвени сладки, сладолед... и всичко това с натурални продукти, без консерванти и оцветители.

Млечните продукти взимат най-голям превес на кулинарната сбирка. Можете да се докоснете до всякакви видове краве, овче и козе сирена и кашкавали. От обезмаслени с почти никаква соленост, до подправени, високомаслени, мариновани и добре осолени млечни продукти.

В салонът с вината пък можете да опитате най-различни алкохолни напитки - от високоспиртен 72-градусов коктейл с чай, до леко плодово вино с концентрация 5% на алкохола.

Сетивата Ви просто ще останат там...

Снимките са достатъчно говорещи за кулинарният спектакъл, който Ви очаква: