Георги Шопов от отбора на Иван Лечев е големият победител в седмия сезон на музикално риалити - „Гласът на България“. Това се случи след оспорвана битка на големия финал на шоуто.

Победителят изненада всички, след като обяви, че иска да продаде наградата от „Гласът на България“ на благотворителен търг, а спечелените средства да отидат за децата, нуждаещи се от лечение в страната.

„Взех това решение преди 2-3 месеца. Вкъщи лежах на леглото и Ива и Виолетка си играеха нещо в стаята и се смяха много, беше много готино. Стаята беше изпълнена с детски смях и аз си помислих, че има деца, които нямат това щастие, без родители, в домове… Тъжна история и си казах, че искам да им направя една радост. Така както моето дете се радва, така и те да имат тази радост“, разкри Георги Шопов.

„Ако сложа тази статуетка вкъщи, ще дойдат приятели, ще се снимаме, но нищо повече, а така ще има полза“, заяви певецът пред бТВ.

Георги Шопов посвети своето участие в „Гласът на България“ на своята дъщеря Виолетка и каза, че е искал да ѝ служи за пример, защото ролята на бащата е изключително важна в изграждането на детето.

Иван Лечев „заслужава да има за трети път победител в „Гласът на България“ защото рокът е истинската музика, а другото е мимолетно“, смята Георги Шопов.

„Всички, които бяхме на финала в „Гласът на България“, сме едно семейство и тази награда е за всички нас“, категоричен е победителят в седмия сезон на шоуто.

„Тиковете ми не са проблем за мен. По-скоро са интересни за хората, които не ме познават“, каза Шопов.

Освен че е певец, Георги е и художник, казва, че двете изкуства - музиката и живописта, са като братя и ги обича и двете, но музиката е по-живата.

Победителят в „Гласът на България“ вече мисли за песните, които ще запише в бъдеще и вече са готови като композиция.