140 дни - 62 дестинации. Това е първият круиз в света, който ще премине през всички седем континента. Той отплава вчера от пристанището на Форт Лодердейл.

Silver Whisper на Silversea ще плава по света през следващите четири месеца, докато стигне до крайната си дестинация - Амстердам, на 25 май.

По време на това пътуване гостите ще посетят 62 дестинации в 32 различни държави, разположени на всичките седем континента, съобщава T+L.

Цените за 140-дневния круиз стартираха от 62 000 долара.

240 000 долара е наемът на просторния апартамент на собственика - най-скъпата каюта в историята на индустрията. Корабът може да превозва до 388 пътници.

Круизът включва и 33 преживявания на брега, включително фолклорно балетно представление в Бразилия, обиколка на Кралската яхта Бретан в Шотландия и други.

Експедицията включва и три дни в Антарктида, където гостите могат да видят пингвини и тюлени или да изследват айсберги.

Корабът ще си проправи път на юг, като спира в Сан Хуан, Рио де Жанейро и Буенос Айрес, преди да проучи Антарктида.

След това ще поеме покрай западното крайбрежие на Южна Америка, проправяйки си път от Чили до Австралия, пише profit.bg.

Азиатските спирки включват Сингапур и Мумбай, преди да се отправи към Европа, където круизът най-накрая ще завърши през май.

2020 е вълнуваща година за Silversea, тъй като компанията ще представи още два епични световни круиза, стартиращи през 2021 г.

Най-доброто предложение е 150-дневно пътуване, по време на което ще бъдат посетени 34 страни на шест континента, включително Великденските острови и Венеция.

Uncharted World Tour 2021 ще продължи 167 дни и ще обиколи 107 различни дестинации в 30 държави на шест континента, включително Антарктида.