Снощи се проведе първата номинационна битка с новите племена в "Игри на волята: България". В нея войните трябваше да плуват до понтон във водата, да се качат на рамка и да скочат от нея във водата.

След това трябваше да освободят части от пъзел и с плуване да ги закарат до брега. След като бяха събрали всички части по двама от всяко племе трябваше да сглобят пъзела-пирамида. Реденето на детайлите обаче се оказа трудна задача за Добрин и Венцислава от Траки и Ана-Мария и Радостина, които вече защитават честта на Славяни.

Забавянето им накара водещата да разреши включването на по още един участник, който да помогне, но в крайна сметка Добрин се оказа най-съобразителен и нареди пъзела, с което донесе победата на Траки, а Славяни отидоха на съвет.

Двете нови в племето дадоха гласа си за Март, а като основна причина посочиха контузията му. Мъжете от своя страна номинираха Ана-Мария, защото я смятат за най-слабия играч и по този начин тя събра три гласа и беше номинирана, което освен това й даде възможност да отвори "Кутията на Пандора". Така оперната певица получи шанс да избере да се размени с друг от своето племе или да приеме номинацията.

Ана-Мария реши да се размени с Март, затова той ще се бори за оцеляването си.

"Ако беше запазила номинацията си, щеше да спечели уважението ни", бяха първите думи на Веско.

Изненадващата номинация на Март обърка плановете и сметките на тримата мъже Славяни, които смятаха, че с идването на Радостина и Ана-Мария ще са в безопасност и при нужда ще номинират някоя от тях.

След "Кутията на Пандора" обаче ситуацията се промени и мъжете взеха решение да загубят следващата битка за номинации и да номинират отново Ана-Мария. Така според тях Март ще си гарантира оцеляването в племето и ще се върне след битка с най-слабия противник в предаването. Дали това няма да се окаже грешната стратегия и в седмицата на обратите да видим съвсем друг развой на събитията? Това ще разберем от 21:00 ч. по NOVA.