Малко по-различен от обичайните кастинги организира новозеландска агенция. Те търсят начинаещи актьори с изгаряния на лицето, липсващи крайници и друг „плашещ“ външен вид за участие в новия телевизионен сериал „Властелинът на пръстените“, предаде АФП.

Шоуто на студиото „Амазон“ ще възобнови снимките в Окланд след коронавирусна пауза в продукцията, което предизвика спешен призив за кастинг на агенцията за таланти Би Джи Ти, която стартира за целта Фейсбук-кампания, .

„Имате ли обратна захапка, белези от изгаряне на лицето, дълги слаби крайници, хлътнали бузи, белези от акне, щръкнали уши, топчест нос, малки очи, големи очи, някакви деформации, липсващи крайници – изглеждате ли необичайно?“.

„Амазон“ според съобщенията е отделил бюджет от над 1 млрд. долара за сериите в опит да надхвърли успеха на „Игра на тронове“.

Нова Зеландия бе избрана за локация на снимките миналата година, въпреки че продукцията не е свързана с трилогиите на режисьора Питър Джаксън „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, също снимани в родината му, пише БНР.

Сериалът се очаква да разкаже сюжетни линии от Средната земя на писателя Дж. Р. Р. Толкин, които са далеч преди събитията от филмите на Джаксън.