Знаете ли, че може да обновите апартамента, без да прибягвате до скъпи ремонти. Представяме ви 10 идеи за бюджетен дизайн, които ще направят интериора да изглежда като нов.

Идея 1: Кожени дръжки

Почти всеки има стара кожена чанта или скъсано иизносено яке. Намерете им полезно приложение. Например може да направите дръжки за врати или шкафове. Хубавото е, че кожените аксесоари ще изглеждат хармонично във всеки интериор, независимо дали е таванско помещение, минимализъм и т.н.

Идея 2: Каменен под

Вместо скъпа подова настилка, можете да използвате по-бюджетна и креативна опция. Говорим за под, изработен от морски или речни камъчета. Той е подходящ най - вече за банята, тъй като се характеризира с висока влажност и постоянни температурни промени. Камъчетата са устойчиви на износване, екологични са и имат широка цветова палитра. Освен това притежават и масажен ефект върху стъпалата.

Идея 3: Завеси вместо кухненски шкафове

Най-често шкафовете са най-скъпите, когато става въпрос за обзавеждане кухнята. Затова пък може да използвате завеси вместо скъпи елементи. Те създават усещане за комфорт и правят текстурата на стаята по-разнообразна. Въпреки, че завесите изглеждат най-хармонично в стила на рустик и селски стил, който подчертава грубата естествена красота, можете да експериментирате и да играете в контраст. Опитайте да комбинирате завесите с модерно високотехнологично оборудване или с тухлени стени.

Идея 4: Въже вместо первази

Ако искате да добавите оригиналност на интериора и да спестите малко, купете въже, вместо традиционния перваз на тавана. Чарът на дизайна на вашия апартамент е гарантиран.

Идея 5: Връзка за завеси от колани

Ако вече не използвате някой колан, използвайте го като връзка за завеси. Тази техника прави стаята стилна.

Идея 6: Шапки на стената

Не сте сигурни къде да съхранявате летните сламени шапки в студения сезон? Предлагаме ви един интересен вариант - забийте няколко куки на стената в хола или спалнята и окачете тези аксесоари там. Там те ще послужат като декорация на интериора. Основното предимство на сламените шапки е, че те изглеждат ненатрапчиво, но в същото време привличат погледите на всеки, който влиза в стаята.

Идея 7: Декорация с дъски

Дървените изделия набират все по-голяма популярност всяка година поради тяхната издръжливост, екологичност и отличен външен вид. В допълнение, те се вписват перфектно във всеки стил на интериора, независимо дали е класика или минимализъм. Една от опциите за такива продукти са картините, изработени от дъски.

Идея 8: Мивка

Ако имате стар поцинкован басейн, не бързайте да го изхвърляте. Той е доста подходящ като мивка в кухнята или банята, особено когато става въпрос за вила или селска къща. Въпреки това, такъв ретро елемент ще изглежда хармонично и в градски апартамент, ако е декориран в индустриален, селски или лофт стил.

Идея 9: Частична тапицерия

Ако по някаква причина видът на дивана ви вече не е толкова добър, не е необходимо напълно да го сменяте. Направете частична тапицерия. Същата опция ще помогне да се впишат съществуващите мебели в новия интериор и ще спестите значителна сума.

Идея 10: Куфар вместо масичка

Може да си направите масички за кафе и скринове. Или да отидете още малко по- далеч, като  ги използвате за нощни шкафчета. Основното предимство на този аксесоар е, че можете да съхранявате неща не само отгоре, но и вътре.

Източник: Идеи.бг