Когато Съединените щати преживяха ерата на „ревящите двадесет години“, в Ню Йорк се появи гениалната идея, че животът на последния етаж на небостъргач е абсолютен атрибут на успеха. Ние намерихме петте най-скъпи апартамента в света, за да видим колко те са готови да изненадат своите клиенти и колко те трябва да платят за този разкош.

One57 Penthouse
Град: Ню Йорк
Цена: 100,5 милиона долара
Небостъргачът One57 е един от най-модерните проекти в Манхатън и затова къде, ако не тук, е най-скъпият от вече закупените мезонети в Ню Йорк? В края на декември 2014 г. неизвестен купувач си го подари... 

One57 Penthouse City: New York Цена: 100,5 милиона долара небостъргач One57 е един от най-модерните проекти в Манхатън и затова къде, ако не тук, е най-скъпият от вече закупените мезонети в Ню Йорк, който в края на декември 2014 г. Взех непознат като подарък.

Сега собственост на тази мистериозна особа са два етажа с жилищна площ над 1000 квадратни метра, където освен шест спални и феноменална гледка към Централния парк, има хол за шумни приеми с ширина 17 метра, както и остъклена градина и басейн, където можете да се отпуснете от шума на града.

Сега тази мистериозна фигура разполага на два етажа с жилищна площ с обща площ над 1000 квадратни метра, където освен шест спални и феноменална гледка към Централния парк, има хол за шумни приеми с ширина 17 метра, както и остъклена градина и басейн, където можете да се отпуснете от шума града.

Пентхаус CitySpire
Град: Ню Йорк
Цена: 100 милиона долара

Този мезонет заема три от последните етажи на всичките седемдесет и пет на сградата. Ако го притежавате, вашият собствен асансьор ще бъде на ваше разположение, като ще ви вози до шест спални, девет бани, трапезария за 20 души, конферентна зала, медиен център и дори галерия - не е лошо за 475 квадратни метра, нали?

Пентхаус CitySpire Град: Ню Йорк Цена: 100 милиона долара Този мезонет е заемал три от последните етажи на всички седемдесет и пет. Ако сте го притежавали, вашият собствен асансьор ще бъде на ваше разположение, като ви повиши до шест спални, девет бани, трапезария за 20 души, конферентна зала, медиен център и дори галерия - не е лошо за 475 квадратни метра, нали?
 

Но това е само на 73-ия и 74-ия етаж, докато последният е изключително ваше лично пространство. Също така на разположение на собственика е цял етаж за допълнителния персонал и винарска изба за 1000 бутилки.

Но това е само на 73-ия и 74-ия етаж, докато последният е изключително вашето лично пространство. Също така на разположение на собственика е цял етаж от допълнителен персонал и винарска изба за 1000 бутилки.

Pierre Hotel Penthouse
Град: Ню Йорк
Цена: 125 милиона долара

Скромността на фасадата на този хотел е много измамна - мезонетът му е просто потопен в лукс. Това ще разберете веднага щом частният асансьор ви преведе през 38 етажа и спре на 39-ия. Както в случая с мезонета в CitySpire, мезонетът в хотел Pierre се състои от три етажа, съчетаващи модерен дизайн с признаците на лукс, които целият хотел е запазил от 30-те години на миналия век.

Pierre Hotel Penthouse Град: Ню Йорк Цена: 125 милиона долара Скромността на фасадата на този хотел е много измамна - мезонетът му е просто потопен в лукс. Това ще разберете веднага щом частен асансьор ви преведе през 38 етажа и слезе на 39-и. Както в случая с мезонета в CitySpire, мезонетът в хотел Pierre се състои от три етажа, съчетаващ модерен дизайн с признаците на лукс, които целият хотел пази от 30-те години на миналия век.

Трябва да признаете, че такава цена е оправдана, когато имате 16 спални, шест бани, четири кухни и четири камини - седейки пред някоя от тях в кресло, можете да се почувствате като истински аристократ. Ако все още смятате, че играта не си струва свещта, то е само защото не сте чували за шведската сауна и спиращата дъха панорама на Централния парк, река Хъдсън и Ист-Ривера.

Трябва да признаете, че такава цена е оправдана, когато имате 16 спални, шест бани, четири кухни и четири камини - седейки пред някоя от тях в кресло, можете да се почувствате като истински аристократ. Ако все още смятате, че играта не си струва свещта, то е само защото не сте чували за шведската сауна и спиращата дъха панорама на Централен парк, река Хъдсън и Изток.

Един Хайд Парк Пентхаус
Сити: Лондон
Цена: 200 милиона долара

Първенството на Ню Йорк по брой на мезонети е неоспоримо, но в търсене на най-скъпото луксозно жилище отиваме в друг метрополис - Лондон. Резиденцията на One Hyde Park включва не един, а четири цели небостъргачи, всеки от които е увенчан от своя мезонет-близнак. Условията във всеки от тях са типични: почти 1600 квадратни метра с пет спални, два офиса, фитнес зала и денонощна прислужница.

Един Хайд Парк Пентхаус Сити: Лондон Цена: 200 милиона долара Шампионатът на Ню Йорк в броя на мезонети е неоспорим, но в търсене на най-скъпото луксозно жилище, отиваме в друг метрополис - Лондон. Резиденцията на One Hyde Park включва не един, а четири цели небостъргачи, всеки от които е увенчан от своя мезонет-близнак. Условията във всяка от тях са типични: почти 1600 квадратни метра с пет спални, два офиса, фитнес зала и денонощна прислужница.

Опциите под формата на личен подземен маршрут до ресторант Heston Blumental и стаи за дегустация на вино се приемат за даденост. Имайки всичко това, искате да се чувствате в безопасност и британските специални сили от Специалната въздушна служба като цяло и в частност - бронираните срещу куршуми стъкла, са повече от способни да го осигурят.

Опциите под формата на личен подземен маршрут до ресторант Heston Blumental и стаи за дегустация на вино се приемат за даденост. Като имам всичко това, искам да се чувствам в безопасност и британските специални сили от Специалната въздушна служба като цяло и по-специално от непромокаеми стъкла са повече от способни да го осигурят.
 

Sky Penthouse
City: Монако
Цена: 387 милиона долара

Ако притежавате ключовете от този мезонет, автоматично ви приемат за човек, свързан с кралското семейство или транснационалния бизнес - представителите и на двете са в изобилие в Монако. Почти 400 милиона долара не са само най-скъпият апартамент, а по принцип един от най-скъпите недвижими имоти в света. От прозореца ще имате ярка гледка към плажа Ларвото, към Лигурийското море (на брега на което, вероятно, стои вашата яхта) и самия Монако - всички в пълния им блясък. Също така в мезонета има шест спални с лоджии, откъдето се вижда Средиземно море.

Sky Penthouse City: Монако Цена: 387 милиона долара Ако притежавате ключовете от този мезонет, автоматично се заблуждавате за човек, свързан с кралското семейство или транснационалния бизнес - представителите на двамата са в изобилие в Монако. Почти 400 милиона долара не са само най-скъпият апартамент, а по принцип един от най-скъпите недвижими имоти в света. От прозореца ще имате ярка гледка към плажа Ларвото, към Лигурийското море (на брега на който, вероятно, стои вашата яхта) и самия Монако - всички в пълна гледка. Също така в мезонета има шест спални с лоджии, откъдето се вижда Средиземно море.

А сега насочете погледа си към покрива и се стреснете - адреналиновите вълни ще ви пометат при самата мисъл за това как слизате по хълма в този огромен прозрачен - почти невидим басейн! Но винаги идва момент, в който е време да си спомните, че притежавате 3000 квадратни метра мраморни, бронзови и дървени жилища, където прекарвате парти след парти - повече по инерция, отколкото за удоволствие. Но какво да се прави - това е ежедневието на богатите...

А сега насочете погледа си към покрива и стресна - тези адреналинови вълни ви пометат при самата мисъл за това как се спускате по хълма в този огромен прозрачен - почти невидим - басейн! Но винаги идва момент, в който е време да запомните, че притежавате 3000 квадратни метра мраморни, бронзови и дървени жилища, където прекарвате следващото парти - повече по инерция, отколкото за удоволствие. Но какво да правим - това са ежедневието на един небесен.
Превод и редакция: Glas.bg