Освен да работим върху имунитета си, собствената ни дезинфекция и тази на заобикалящата ни среда остават сред малкото доказани начини в борбата с новия коронавирус.

Според здравните експерти е необходимо да използваме разтвори на основата на алкохол от поне 70%, както за лична хигиена, така и за почистването на често докосваните от нас повърхности като маси, контакти, дистанционни, бюра, дръжки, телефони и др.

Въпреки че всички се опитваме да поддържаме къщите си чисти до блясък, съществува нещо, което често пропускаме да дезинфекцираме - нашите очила!

До този момент всички сме разбрали колко важно е да не пипаме лицето си, без да измием ръцете си.

Може да сме много внимателни, но понякога съвсем несъзнателно докосваме очилата си, за да ги наместим. Докато за стъклата все пак полагаме необходимата хигиена, защото през тях се налага да гледаме - мръсотията от пръстите, лицето и външния свят постепенно се надгражда върху нашата рамка, а ние рядко се сещаме за нея.

Това обаче не е голям проблем, защото дезинфектантът за ръце и повърхности е прекрасно средство, с което можем да се погрижим за нашата рамка, пише Блиц.

Единственото, което ни е необходимо е кърпичка за очила и да спазим няколко прости съвета на специалистите, които са важни за нашето здраве.

Според тях, за да бъде един дезинфектант наистина ефективен в борбата срещу COVID-19, той трябва да е течност с минимум 70% етилов алкохол от сигурен производител, да е получил разрешение от Министерството на здравеопазването и да е регистриран като биоцид.

Останалото е въпрос на избор, и отговорност към себе си околните!