2020-та приключва. Година, изпълнена с неочаквани трудности, донесла със себе си нови неочаквани проблеми, но в крайна сметка скоро ще видим и нейния край.

Много от нас вероятно не са успели да изпълнят набелязаните си желания, но поне за всичко несвършено - посещение във фитнеса, пътуване до далечни дестинации и други неща от списъка, има хубаво оправдание.

Вече е време е за празнично посрещане на следващата година, с надеждата за повече възможности, по-малко неочаквани изпитания, спокойствие, здраве и разбира се сбъдването на всички мечти.


Ще Ви предложим няколко варианта за незабравимо и празнично посрещане на Нова година.

Всеки човек предпочита да празнува по различен начин, едни обичат шумните събирания с много хора, други залагат на домашния уют в тесен семеен кръг.

Дестинациите за празнуване може да са различни - от закътани планински хижи, планински курорти, спа хотели... до добре познатата квартира на приятел.

Някои хора са далеч по-авантюристични и дори във времена на пандемия биха избрали да посрещнат 2021-ва на нова завладяваща дестинация.

И така, ето от някои от най-предпочитаните идеи за празнуване на Нова година:

С близки и приятели, у дома или... не

Изминалата година, затворила барове и ресторанти, върна блясъка на домашните партита. Те несъмнено бяха едни от най-посещаваните събития тази година, а по споделяните в мрежата кадри, ясно се виждаше, че купоните текат на максимум.

Събиранията в апартамент, вила или къща на приятел, традиционно е предпочитан избор. Музиката винаги ще е каквато компанията предпочита, а спазването на противоепидемичните мерки ще е изцяло отговорност на домакините.

Този вариент може да бъде изключително гъвкав - от спокойно празнуване с най-близките, до бурно и многолюдно изпращане на пандемичната година.

И в двата случая ще трябва сами да организирате празника си.

Под открито небе

Всяка година много празнуващи избират да посрещнат Нова година на площада, наслаждавайки се на новогодишната програма. За съжаление, заради мерките, повечето градове превантивно отмениха тържествата.

Въпреки това сами, или пък с приятели, може да излезете по пустите улици на градовете ни и под звездите да изпратите отминаващата година.

Това има своя чар, а и ще може да се насладите на традиционната заря, която озарява небето.

Зрелището е особено красиво, особено ако имате възможност да го гледате от високо.

На екскурзия в чужбина

Ако изберете екскурзия в чужбина в края на декември, съвсем нормално е да се озовете сред исторически забележителности на 1 януари, или да се потопите в местните културни традиции на избраната дестинация.

Тази година обаче, празничната екскурзия е по-трудно осъществима. Някои държави изискват PCR тестове за пътуващите, което може да доведе до промяна в последния момент на плановете.

Други държави, все още са обхваната от строги противоепидемиологични мерки, които ограничават развлекателния бранш. Например съседна Турция забрани развлекателните програми в хотелите.

Спа уикенд

Ако желаете лежерно прекарване на празника, чудесен вариант е да го посрещнете на приятен и релаксиращ спа уикенд. Защо не и със семейството. Ако това е вашият избор за незабравимо новогодишно изживяване, направете вашата резервация по-рано, за да не останете без алтернатива.

Край морето

Не са малко новогодишните предложения, които ще ви осигурят звездно обслужване на една крачка от морето. Макар времето да не е подходящо за плаж, повечето места за настаняване предлагат вътрешен басейн и куп други забавления за своите гости.

В планината

Планината винаги е била предпочитано място през зимата – успокояваща, уют като дом, мълчалива и приканваща. Как си представяме посрещането на Нова година там?

Може би в някоя хижа, с чаша чай с ром или червено вино пред огъня на камината, загледани в снега, който се сипе.

Независимо от това как ще посрещнем Нова година, нека не забравяме че празничното настроение зависи от самите нас. От нагласата, с която ще се наредим около празничната трапеза, а и разбира се от хората до нас - роднини, близки и приятели.

Защото именно с правилно настроение, от празника може да се създаде незабравим спомен.