Сега постоянно ни съветват да се въздържаме от излишни контакти и да не напускаме дома си твърде често. А навън е горещо и много от нас искат да си правят слънчеви бани. А за морето трябва отпуск, късмет с резервацията и... късмет с короната. Възниква въпросът, възможно ли е да се печем на балкона си? Позволено ли е да се прави това без дрехи?

Мислим, че да. Наемателят или собственикът има право да прави същото на балкона си, каквото и в апартамента. В крайна сметка балконът също е част от апартамента и съответно частна зона. Това означава, че е позволено да се взимат слънчеви бани без дрехи.

Ако обаче балконът ви и всичко, което се случва там, е ясно видимо за съседите, тогава е по-добре да избягвате излишната откровеност. Вашият неподходящ външен вид може да раздразни съседите и току-виж подали жалба срещу вас до собственика на апартамента или до органите на реда. Ако нарушението на обществения ред ви е за първи път, ще получите забрана, а ако ситуацията се повтори, следващото наказание ще бъде глоба.

Така че, ако решите да се попечете без дрехи, бъдете толерантни, ако забележите, че съседите ви се взират в вас. От друга страна, ако тези погледи са натрапчиви, прекалено досадни, особено ако сте наблюдавани през бинокъл или с видеокамера, и вие можете да се оплачете от любопитни съседи.