Няколко снимки могат да променят всичко. През месец май в руските издания излезе новината за медицинска сестра, която се грижи за пациентите по бикини и сутиен под прозрачния си защитен костюм срещу COVID-19. Тогава от ръководството на лечебното заведение, в което работи, заявиха, че 23-годишната им служителка е нарушила етичния кодекс на болницата, поради което бе глобена.

23-годишната Надежда Жукова обясни тогава пред местни медии, че не е могла да издържи на ужасната горещина заради защитното си облекло, затова преценила да остане само по сутиен и бикини под костюма си.

Все пак заради медийната си слава момичето наскоро сключи договор с известна марка за спортни облекла.

От компанията обясниха, че Жукова за отрицателно време се е превърнала в лицето на кампанията срещу COVID-19 в цяла Русия, поради което решили да не губят повече време и да ѝ предложат договор, който ще може да бъде съвместяван и с работата ѝ в болницата, пише novini.bg.

Самата Жукова подчерта, че целта ѝ никога не е била да сключва рекламен договор.

Приоритетите ми в живота са други. Искам обществото да се научи да уважава медицинските работници. Искам хората да уважават нашата работа всеки ден, а не само когато има такава пандемия, коментира 23-годишната медицинска сестра.

Медицинска сестра се появи по бански в инфекциозна клиника