Кой каза, че само кучето може да се държи... като куче? Разбира се, тези животни се считат за най-добрите приятели на човек именно защото могат да предадат уникални емоции на нас, и то по най-чувствителния и безкористен начин. И въпреки това не само кучетата са в състояние да обичат човек и да покажат чувствата си по необичаен начин.

Можете ли да си представите, че например магаре с радост ще размахва опашка, когато посреща господаря си от работа? Не? Напразно! В крайна сметка магарето, за което ще ви разкажем, наистина показва истински кучешки навици.

Казва се Уолтър и е сладко малко магаре, което е израснало с три кучета. Може би затова е придобило определени навици, които надхвърлят стереотипното поведение на нечифтокопитни.

Кели и Брад Блейк от Аризона приютили още като жребче Уолтър, който бил изоставен от майкаси. Оттогава животът му се променя драстично. Новите „родители“ дали на магарето толкова много топлина и грижа, че животното започнало да реагира на „своите“ хора по невероятен начин.

Уолтър особено много се влюбил в Брад, който му станал един вид баща. Магарето също обичало да прекарва времето си с останалите от домашните любимци на семейство Блейк - три немски овчарки, които той очевидно възприема като свои братя и сестри. Всичко това не можеше да не повлияе на съзнанието на магарето: Брад и Кели са сигурни, че техният Уолтър смята себе си за овчарка.

В края на краищата, когато „мама“ и „татко“ се прибират, магарето не може да сдържи радостта си и се държи по същия начин като куче. До такава степен, че започва да маха с опашка, да скача и да се бута, без да пропуска нито едно погалване на Брад. Просто гледайте видеоклипа, който собствениците на Уолтър публикуваха на страницата си във Facebook, и се уверете сами колко много това магаре обича своите стопани.

Но това не е всичко. Оказва се, че благодарение на добрия си нрав, Уолтър работи и с редица благотворителни организации като животно за емоционална подкрепа. Надяваме се, че това красиво магаре с маниер на куче ще носи щастие на хората около него още много години!

Превод: Glas.bg