Електрическа полицейска кола с марка Tesla изтощи батерията си във възможно най-лошия момент – по време на преследване на нарушител.

Остава неясно защо Tesla Model 2 85 от 2014 г. не е била напълно заредена и е спряла в толкова неподходящ момент, посочва говорител на полицията във Фремонт, Калифорния, където се разиграва случката. 

„Случва се от време на време, особено когато полицай се върне в участика, за да пише доклад и не излиза обратно на улицата”, посочва говорителят пред CNN. 

Полицейската Tesla е преследвала заподозрян, търсен във връзка с престъпление, извръшено в Санта Клара.

След като идентифицирал номера на колата, полицейски служител се опитал да спре движението, но заподозреният успял да се измъкне и да потегли с висока скорост.

„Току-що осъзнах, че ми остава батерия за шест мили, така че мога да го загубя след секунди”, казал полицаят, управлявал колата, по радиостанцията.

Друг полицейски екип, който карал след него за подкрепа, поел преследването в свои ръце, като на помощ се притекла и патрулна кола на Пътна полиция. Преследването било преустановено след 10 минути заради опасност от начина, по който шофира заподозреният.

На по-късен етап колата била намерена зарязана в Сан Хосе, пише profit.bg.

Полицията във Фремонт посочва, че все още се намира в рамките на 6-месечната пилотна програма за тестване на коли с марка Tesla.

„Нямаме разписани правила за зареждане, но като цяло се очаква колата да бъде поне наполовина заредена в началото на смяната, какъвто е бил случаят и с тази кола”, казва говорителят на полицията.