Небеизвестната верига Walmart, но в Канада, сгафи, като пусна за онлайн продажба коледен пуловер, стимулиращ употребата на кокаин.

Изобразената картинка върху дрехата на Дядо Коледа зад маса с три бели линии, наподобяващи изключително много на кокаин. Под избражението има надпис "Нека вали сняг."

В описанието на продукта, който е изработен от 30% вълна и 70% полиестер, се казва, че този Дядо Коледа е базиран на идеята, че "той наистина се наслаждава на момента, когато успее да се докопа до първокачествен колумбийски сняг“.

"Пуловерите, които се прелагат от външен търговец на Walmart.ca, не отразяват ценностите на Walmart и нямат място на нашия уебсайт," заявиха от компанията.

"Премахнали сме тези продукти от нашия сайт. Извиняваме се, ако сме обидили някой неволно. Тези пуловери не се предлагат на Walmart.com в САЩ."

Външни търговци могат да продават през маркетплейс платформата на Walmart — портал, в който от Walmart могат да одобряват кой да продава през техния сайт, пише profit.bg.

Walmart е имала подобни проблеми и в миналото. През 2017 г. компанията също трябваше да се извинява за обида, използвана от външен търговец в описанието на продукт, предлаган на уебсайта на компанията.