Въпреки че в инвестиционния му портфейл има стотици компании, милиардерът инвеститор Марк Кюбан е в такъв етап от живота си, в който се наспива добре нощем. През повечето нощи Кюбан спи “почти по 7 часа. В други по по-малко,” споделя той в сесия Въпроси и отговори в Twitter.

Той също така “дремва денем с децата през уикендите, когато има възможност”.

През 2017 г. Кюбан разкри пред подкаста Thrive Global, че гледа сериала по NBC Закон и ред, за да разпусне преди заспиване и настройва телевизора да се изключи автоматично.

“Може би това е лош навик,” казва Кюбан. “Мисля, че това е стар навик, от който още не съм се отървал. Тогава, когато мислите ми препускаха, имах нужда да изключа, но не можех и това отвличаше вниманието ми. Тогава мислех постоянно за работата.”

Кюбан също така казва, че използва фитнес тракер, за да следи качеството на съня си.

Той не е единственият милиардер, който счита съня за един от своите приоритети, пише profit.bg. Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс спи поне по седем часа всяка нощ, въпреки че в началото на кариерата си е работил по цели нощи.

“Осъзнавам, че нощите, в които съм работил без почивка, в комбинация с това, че почти никога не се наспивах, оказват своето влияние,” пише Гейтс в блогпост от декември. Той също така обича „кратка дрямка по средата на деня” преди 3 часа следобед.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос, от друга страна, има нужда от малко повече почивка нощем.

“Когато спя по осем часа на нощ, усещам голяма разлика и се опитвам да си наложа това като приоритет,” казва Безос пред Thrive Global през 2016 г. “ За мен това е необходимото количество сън, за да се чувствам изпълнен с енергия и въодушевен.”

Тези милиардери със сигурност знаят какво правят. Хората, които спят редовно по 7-8 часа на нощ, са по-продуктивни от тези, които спят по 6 часа, според Американската академия за изследване на съня.

Организацията препоръчва възрастните да спят по седем часа или повече нощем.