Черен петък 2019 е след по-малко от две седмици, така че е време да се  подготвите за това лудо приключение. Определено има защо! Черният петък е преди Коледа – точното време за подаръци, пазаруване на парти рокли и други любими сезонни находки при това в точния размер. Ето част от триковете, които можете да включите в арсенала си по време на похода за покупки на 29 ноември и да излезете от него като победител, а не жертва.

Действайте спрямо добре обмислен план!

Направете план, за да не станете жертва на импулсивни разходи или специални оферти, които са въздух под налягане.
Вашият план трябва да се основава на това, което реалистично можете да си позволите. Изчислете разполагаемия си доход (сумата, която имате, след като платите всичките си сметки и основни нужди, като храна и гориво) и определете една добре обмислена част от него за Черен петък.

Направете списък на необходимите си артикули, които могат да бъдат в продажба и след това си напишете домашното. Проучете редовните цени на нещата от вашия списък. Това ще ви позволи да направите бърза оценка в деня дали сделките от „Черния петък“, които виждате, наистина са добри.

Много от търговците на дребно повишават цените на популярните артикули, преди да ги пуснат в Черен петък, за да ги нарекат „сделки“. Така че минете няколко дни по-рано през магазина да видите, пробвате и проучите всичко предварително.

Не атакувайте магазините!

Гарантирано ще намерите по-добри наличности и размери онлайн. О, и в допълнение ще избегнете тълпите, пазарувайки от комфорта на собствения си диван. И трябва да знаете, че продажбите в някои магазини започват онлайн в 22:00ч. ден преди да започне продажбата в магазина.

Регистрирайте се!

Станете член на любимите си сайтове предварително. Ще получите известия по имейл, когато стартират продажбите и в повечето случаи ще можете да запазите желаните от вас артикули в списъка с желания, готови да дръпнете спусъка, когато ги намалят. Съхраняването на вашите адреси за фактуриране и доставка и данни за кредитна карта допълнително ще ви спести ценно време в деня.

Мислете бързо и съсредоточено!

Не се разсейвате с нови предложения, които изскачат пред погледа ви, докато желаните от вас артикули са все още в кошницата ви. Придържайте се към плана си и помнете, че най-луксозните и интересни неща се разпродават бързо. Започнете с по-скъпите стоки, които бързо ще се разпродадат (например кашмир, чанти, обувки и палта).

Не бъдете егоисти!

Черният петък е преди Коледа, което означава, че можете да използвате бюджета си за подаръци и да зарадвате своите близки и любими хора.

Добре де, помислете и за себе си и всички онези предстоящи празнични и новогодишни партита, които изискват няколко различни тоалета с пайети. 

Но още веднъж: Не пазарувайте емоционално! Не се подлъгвайте с лека ръка да се разделите с трудно спечелените си пари, съветва woman.bg. По-скоро подходете към Черния петък с широко отворени очи, солидно предварително проучване и добре обмислен план.