Пивоварната "Гинес" в Дъблин обикновено произвежда 720 млн. Литра годишно, но сега беше намалено до минимум по време на блокирането.

 Сега хиляди бурета неизпита бира се използва за торене на елхи.

 Водещата пивоварна на Гинес намираща се на Сейнт Джеймс в Дъблин обикновено произвежда 720 милиона литра годишно.

 Но в началото на блокирането производството трябваше да бъде намалено до най-големия минимум, необходим за запазване на запасите от дрожди.

 Кръчмите, баровете и ресторантите в Ирландия и Великобритания трябваше да върнат неизпитата си Гинес бира в пивоварната - но вместо да бъдат изхвърлени - сега те се използват за отглеждане на коледни и върбови дръвчета.

 Някои се използват и за създаване на биогаз, който да помогне за захранването на пивоварната в бъдеще.

 На въпрос колко бира е била върната, директорът на компанията Айдан Кроу каза: „Вероятно бихте ме накарали да плача, но това са стотици хиляди бурета и все още имаме някои продукти за декантиране и ние все още имаме някои пазари, които не са върнали бирата си.

"Толкова много бира и много кегове."