Някога искали ли сте да се измъкнете от ежедневието и да се пренесете на ваканция в света на любимите ви литературни герои.

Ако сте фенове на поредицата за приключенията на Хари Потър имаме добра новина за Вас, това вече е напълно възможно. В Йоркшир, Великобритания е построена къща за гости, изцяло в стила на вълшебната поредица.

"Общежитието" се намира близо до Ливъртън и е част от ваканционен комплекс, разположен в близост до красивия национален парк Норт Йорк.

Интересният проект е дело на инициативния предприемач Карол Кавендиш, която само преди 18 месеца създава друг тематичен обект, свързан със вселената, създадена от Дж. К. Роулинг.

"Общежитието" има шест огромни легла за гости, всяко от които е ръчно направено и не може да се различи от тези, на които си почиват героите в поредицата. Следва огромна дневна, която напомня стаята за почивка в училището на магьосниците, има дори камина, около която гостите да разказват своите приключения.

Магичната атмосфера се усеща и в банята, създадена в разкошния стил на префектите. Част от детайлите са златни кранчета, огромни огледала в готически стил и морски черупки за мивки.

В "Общежитието" намират място и красиви виражи, на които е изобразена русалката от Хари Потър и Огнения бокал.

Комплексът, в който се намира магическата хижа, има и други тематични вили, една от които е вдъхновена от къщите на хобитите във "Властелина на пръстените".

Карол Карандиш, създател на комплекса казва: "Днес, когато сме изправени пред огромна несигурност, заради пандемията, смятам че хората търсят начин поне за малко да се откъснат от грижите си и да се пренесат в един вълшебен свят. Тази възможност им дава Общежитието".

Цената за подобно удоволствие е около 50 паунда на човек, за една нощувка.