Мнозина си мечтаят за почивка повече от всякога, особено в тази необичайна ситуация, когато повечето хора са приковани вкъщи заради коронавируса, а всички пътувания са отменени.

Въпреки че не е ясно кога туристическите компании ще възобновят работата си и пътешествията ще бъдат възможни като преди избихването на епидемията, това не спира най-запалените пътешественици да проучват онлай нови възможности за интересни преживявания.

Повечето хора са толкова свикнали да летят нанякъде в търсене на слънце, сняг или нови култури, че не знаят какво да правят с времето, в които са принудени да си стоят у дома. Някои вече издирват места, къето да отидат след падането на рестриктивните мерки.

По света, обаче, има достаъчно усамотени и красиви местенца, на които всеки би искал да прекара периода на самоизолация. Зашеметяващи гледки, приятно време и пълно усамотение - звучи много по-добре от седенето на дивана и разходките до хладилника.

Вижте топ 7 на най-интресните отдалечени места, на които всеки би искал да се намира точно сега:

Дивият резерват „Бушманс Клуф“, Южна Африка

Сгушен в полите на планината Седерберг ва западното крайбрежие на Южна Африка, това диво място е истинско съкровище. Обградено е от открити равнини, впечатляващи пясъчни образувания и произведения на изкуството на над 10 000 години, пише "Дейли Стар", цитирани от Блиц.

Мястото е в класацията на „Нешънъл Джеографик“ за най-уникалните вили на света и се намира само на няколко часа от Кейп Таун. А усамотеното открто СПА край реката е носител на титлата „Най-добро СПА в Африка“ на Световните СПА и уелнес награди.

Къмпингът в Бялата пустиня Уичуей, Антарктида

Наистина, ако искате пълна изолация, Антарктида е вашето място. Къмпингът Уичуей ви дава възможност да спите в гигантски палатки,, обградени от сняг и лед.

Въпреки суровите условия ще се чувствате доста обгрижвани заради луксозния интериор и петзездната кухня. На мястото има 7 места за нощувка, кухня с топ шеф-готвач, помещение с душове, фоайе и бар. През прозорците се открива чудесна гледка към чудния свят на Антарктида.

Хотелът на остров Фого, Канада

Малко по-близо до цивилизацията, но не по-малко изолиран, този хотел се намира на отдалечен остров. Разполага с 29 стаи, които имат прозорци от пода до тавана, за да разкрият гледка към най-бурните океански води на Нюфаундланд.

Уникалното място е собственост на общината и всички приходи отиват в нея. Съвременният интериор е креативен и предразполагащ към спокойствие.

Когато не сте в и золация, можете да си вземете снегоход и да отидете на разходка и да гледате звездите. Или да отидете в Северния Атлантически океан да видите айсберги и дива природа.

Вила Машпи, Еквадор

Предпочитате жегата пред студа? Този хотел, намиращ се високо в дъждовната гора, е скрит под тежките корони на дърветата. Всъщност си е истински хотел в облаците.

На това перфектно за усамотение място можете да видите над 400 вода птици, дървета и жаби, които живеят само и единствено тук. Дори можете да видите леопард.

Хотелът предлага возене с лифт, който ще ви издигне над гората и ще ви даде възможност да се насладите на впечатляващите водопади и природни красоти наоколо.

Ферма Деплар, Исландия

Това приказно място е обградено от покрити със сняг планини и зелени поля. Някогашната ферма за овце от 18-и век сега е място за отсядане на скиори и се намира далеч в северната част на Исландия.

Покривът ѝ е покрит с трева. Има луксозно йога студио, фитнес и студио за масаж и джакузи. Има и басейни със слоена вода.

Частният остров Сонг Саа, Камбоджа

Този частен остров-курорт е обграден от тюркоазени води, в които можете да влезете директно от вилата си. Стаите са разположени върху греди над океана и можете да се гмъркате, да карате лидка или сърф всеки ден.

Избягването на контактите с хора е изключително лесно, тъй като на всяка платформа има басейн, а на някои и джакузи. Интериорът е впечатляващ, направен е изцяло от естествени материали и пасва изцяло на дивата природа наоколо в кораловите рифове.

Хотел „Торидън“, Шотландия

Не трябва да ходите чак до края на света, за да бъдете сами. Достатъчно е да стигнете до Северна Шотландия. Хотел „Торидън“ с неговите луксозни стаи изглежда като замък, изникнал в пустошта. Разположен на 58 акра край красиво солено езеро, то предлага едно от най-атрактивните местоположения в цяла Великобритания.

Там има за всекиго по нещо – разходки сред природата, СПА, каране на суперкола в околността, уиски и джин бар или възможност просто да се сгушите пред камината и да оставите всичките си грижи някъде далеч.