Днес е премиерата на новото за България приключенско риалити "Игри на волята". На малкия екран отново се завръща популярната актриса Александра Сърчаджиева, която влиза в ролята на водеща на шоуто. Пред "Труд" тя разказва какъв е форматът на предаването, какво предстои да гледаме всеки делничен ден по Нова телевизия, как протича снимачният процес по родното Черноморие и нейните наблюдения върху правенето на качествени риалити продукции в страната. Освен това актрисата разкрива в кои постановки ще вземе участие и какво мисли за съвременното българско кино, както и отношението на Холивуд към звездите.

"Игри на волята" е световен формат, който правим за първи път в България. Имаме 24 участници разделени на три племена, формирали уникалната българска народност – траки, славяни и прабългари. Предаването ще се излъчва всеки ден от понеделник до петък, като във всеки епизод участниците ще влизат в различни битки. Понеделник е битката за територия, която определя кое племе къде ще живее. Победителите живеят във вила с басейн, в която имат всички удобства и изобилие от храна и напитки. Вторите живеят в рибарска хижа, в която имат покрив над главите си, а нашият капитан Бялото Мите им показва тънкостите на риболова и само от тях зависи дали ще имат храна. Последните живеят на плажа, под звездите, където нямат нищо и им се налага да оцеляват. Освен отлична физическа подготовка, 24-мата участници в приключенското риалити ще демонстрират и качества, с които нацията ни се отличава – силен дух, издръжливост и уважение към вековните традиции", обясни Сърчаджиева.

Предаването е заснето в над 10 локации в Странджа и по българското Черноморие, разкривайки не само красотата, но и историята на тези забележителни места.

"Участниците ме изненадват всеки ден. Никога няма да забравя първата ни номинационна битка… След драматичния и край, и двамата участници плачеха – единият от радост, другият – от мъка. Още тогава разбрах, че предаването е специално и че щом още на петия ден ни обземат такива емоции, няма как да не е интересно до края. Освен това имаме участник, който коренно се промени след участието си в шоуто и ни сподели, че за първи път в живота си е намерил истинско семейство", обясни още водещата.

И допълни, че визията ѝ е различна във всеки епизод, като всеки ден за нея се отделят близо три часа от екипа на стилистите, фризьорите и гримьорите.

"Моята роля в "Игри на волята" е свързана с ежедневните битки, когато участниците се срещат на Арената. Аз ги посрещам, запознавам ги с играта която им предстои, и им разказвам някоя от легендите, свързана или с играта, или с местността, в която сме. Историите, които подготвят нашите сценаристи, са страхотни и е едно от любимите ми неща на терен, защото самата аз научих много нови неща за Странджа", каза още Алекс Сърчаджиева.