Компания търси служител, чиято работа е да спи. Предложението е абсолютно сериозно. То е част от проучване на фирмата Wakefit, която е специализирана в продажбата на матраци и възглавници.

Чрез проучването си компанията ще се опита да подобри своите продукти, като намери по-креативни решения за пълноценен сън.

Предложената работа е доста проста: човек трябва да заспива без проблеми и след като се събуди да анализира съня си за изследователски цели. За това компанията обещава заплащане около 1400 долара на месец.

За работодателите идеалният кандидат има висше образование, независимо от областта, може да спи поне 9 часа, трябва да заспива за 10-20 минути, без да използва хапчета за сън и може да анализира характера на съня си. Освен тези изисквания Wakefit предпочита човек, който не е много активен в социалните мрежи, има знания за медитацията, управлението на стреса и също така е добре запознат с приспивни песни. Служителят също ще трябва да се придържа към доста строги препоръки, включително ограничение в пиенето на кофеинови напитки, както и ограничаването на работата с компютър и пред телевизор, пише economic.bg.

Предложената работа ще продължава около девет часа на ден в продължение на 100 нощи, включително през почивните дни. Работата може да се извършва от вкъщи като компанията ще осигури специален матрак.

За работата може да се кандидатства на сайта на фирмата.