Изглежда алкохолът все пак може да бъде и полезен. Ново изследване разкрива полезните свойства на една от най-популярните високоалкохолни напитки - водката.

Според експерти тази спиртна напитка може да се окаже революционен лек срещу остеохондроза, пише медицинското издание "МедикФорум".

Остеохондрозата представлява увреждане на междупрешленните дискове. Към тази болест се причисляват дегенеративни заболявания, които влияят на ставния хрущял и нормалното костно формиране. При тях се диференцира различна локализация.

При обостряне на това заболяване се препоръчват компреси с водка. Съобщава се, че те ще помогнат за облекчаване на отоците, в допълнение, затоплят засегнатата област и по този начин облекчават болката.

За процедурата е необходимо да смесите водка с мед. След това, разтворът трябва да се нанесе върху възпаленото място и да го увиете с целофан и топъл плат или шал. Препоръчва се такъв компрес да се държи възможно най-дълго. Оптималното време е два часа.

Както бе отбелязано, остеохондрозата, причислена към „болестите на нашето време“, засяга всеки трети жител на Земята. Хората с тази диагноза изпитват болки в гърба и шията, а болката може да се разпространи и в раменете и дори в ръцете. Появяват се болки и в главата.

При остеохондроза междупрешленните дискове се увреждат. Неправилната диета или упражненията могат да влошат нещата. Хората с остеохондроза не трябва да употребяват алкохол и цигари, тъй като притокът на кръв през съдовете може да се забави.