Телефонът на една китайка ще остане заключен през следващите 47 години, след като нейният двегодишен син многократно въвел грешна парола, с която да отключи устройството, съобщава UPI. Жената, която китайските медии назовават само с фамилното ѝ име — Лу, обясни, че оставила своя iPhone на сина си, за да може детето да гледа образователни видеоклипове.

Детето обаче, по невнимание активирало системата за защита на телефона, която удължава времето, през което устройството е заключено, всеки път, когато се въведе грешна парола. Когато Лу се прибрала у дома открила, че телефонът ѝ е деактивиран и неизползваем за повече от 25 милиона минути или общо 47 години.

Лу занесла телефона си в магазин на Apple в Шанхай, където техникът ѝ обяснил, че пред нея стоят два варианта — или да изчака устройството да се отключи (47 години) или да рестартира iPhone, което ще изтрие всички данни, записани в него. "Не можех да чакам 47 години и да кажа на внука ми, че това е грешка, за която баща му е виновен", споделя пред китайската преса майката на малкия пакостник.