1. Започвайте деня си с нещо хубаво - Започнете да си казвате по нещо хубаво всяка сутрин след ставане. Нека това стане вашия нов навик. Не можете да си представите, колко много могат да ви помогнат, само няколко думи рано сутрин. Когато започнете деня си с негативни емоции, Вие ги пренасяте върху абсолютно всичко останало, което правите през деня. Така целия ви ден отива по дяволите. Ако се научите да се събуждате с усмивка, веднага ще усетите промяната.

2. Намирайте нещо положително във всяка една ситуация - Не бъдете прекалено черногледи. Научете се да намирате нещо хубаво дори в най - неприятната ситуация. Не приемайте нещата, които Ви се случват прекалено на сериозно. Помнете, че винаги има изход и всичко ще се оправи изключително бързо, ако не драматизирате. И не приемайте нищо прекалено лично. Колкото по-бързо се научите да го правите, толкова по-добре.

3. Заменете всички токсични хора с позитивни - Обградете се с приятни и позитивни хора. Сигурни сме, че те ще успеят да Ви заредят с позитивизъм дори в най - неприятния момент. Ако сте обградени от песимисти, които постонно се оплакват е напълно нормално и вие да правите това. Започнете да се срещате с хора, които ви карат да се усмихвате и правят деня Ви по – приятен и слънчев.

4. Приемайте всеки провал като урок - Всеки човек се проваля, просто трябва да се научите да тълкувате провала правилно. Той е урок, а не загуба. Приемайте всяка една грешка като урок, взимайте си поука и давайте всичко от себе си това да не се случи следващия път. Провала не бива да Ви плаши и притеснява, а да ви мотивира. Не задълбавайте в него, а добре помислете какво да направите следващия път, за да не се случи пак. Неизбежно е да грешите, все пак никой не е перфектен.

5. Радвайте се на малките неща - Те често остават незабелязани, а всъщност могат да донесат толкова много щастие. Радвайте се на всичко онова, което ви заобикаля. Научете се да оценявате всеки един миг, прекаран с любимите хора, сред природата или просто вкъщи пред телевизора. Усмихвайте се без причина, просто така.

6. Живейте в настоящия момент - Спрете да мислите за миналотои бъдещето. Живейте тук и сега. Често случки от миналото, е възможно да ви карат да се чувствате зле. Същото е и с представите ви за бъдещето, които предполагаме не са розови и ви карат да се депресирате. Живейте в настоящия момент и му се насладете максимално.