Микровълновата фурна е наистина много голямо удобство, което всяка съвременна домакиня може да има в кухнята си. Тя спестява много време, усилия и ангажираност. А с нея можете да направите толкова много неща. Представяте ли си колко време ще ви отнеме да стоплите вода без помощта на микровълновата? Много хора твърдят, че микровълновата фурна може да бъде вредна, но всъщност тя може да направи живота ви много по-лесен.

Ако нямате достатъчно време да готвите, нямате завидни кулинарни умения или просто не ви се занимава, микровълновата може да ви бъде много полезна. С нея не само можете да притопляте ястията си, но и да правите куп други домакински неща. С нея можете дори да готвите. Сега ще ви запознаем с няколко трика, които със сигурност ще ви улеснят много при използването на микровълновата фурна и готвенето.

Вижте кои са те:

1. Разтопяване на масло или шоколад - Ако нямате микровълнова ще се наложи да разтапяте шоколада и маслото в тиган, което отнема доста време. Другият плюс е, че няма да има нужда да замърсявате кухненски принадлежности. Единственото, което може да се обърка е шоколада да изгори. Заради това правете паузи през 30 секунди и разбърквайте хубаво докато се получи резултата, който искате.

2. Изстискване на лимон - То понякога може да се окаже доста трудна задача, особено ако лимонът не е добре узрял. За да се улесните при изстискването, можете да го сложите в микровълнова за няколко секунди. Лимонът ще стане значително по-мек и изстисването му ще е много по-лесно.

3. Бързо обелване на чесъна - Остатъчният аромат, който остава върху ръцете след беленето на чесън е много неприятен и трудно се премахва. Ако искате да обелите чесъна много по-лесно и бързо, и да забравите за неприятния аромат, можете да сложите цяла глава в микровълновата за половин минута. След това ще се справите много по-лесно с него.

4. Узряване на банани - Ако сте си закупили зелени банани, чийто вкус не харесвате, можете да забързате узряването им с помощта на микровълновата. Направете дупки по повърхността на банана с вилица,след което ги поставете в микровълновата за 1-2 минути. Този трик е полезен и в случаите, когато искате да приготвите сладкиш и ви трябват добре узрели банани.

5. Изсушаване на билки - Микровълковата може да изсуши билки като розмарин и мащерка например. По-деликатните билки надалище издържат на силата на уреда, за това не ви съветваме да рискувате с тях. Просто е нужно да поставите билките между две салфетки и да ги сложите в микровълновата за 1-2 минутки. Така ще получите вкусни, сушени билки, които можете да сложите в ястията или коктейлите си.

6. Направата на вкусно брауни - Ако сте любители на сладкото, но не обичате да готвите, то нашето предложение е брауни, приготвено с помощта на микровълнова. То не изисква много продукти и усилия за направата му. Нужно е еднинствено и само да сложите всички съставки в чаша и да сложите в микровълновата за 45-60 секунди. Точна рецепта за брауни можете да намерите в интернет. След като откриете тази, която най-много ви допада, остава само да сложите продуктите в чаша и да пуснете микровълновата фурна.