Множество изследвания са доказали, че решаването на загадки и пъзели е изключително полезно за мозъка ви. Това помага на ума ви, подобрява паметта и ви учи да обръщате внимание на малките подробности. Освен това е и забавно.

Ето защо решихме да ви подготвим тези 4 предизвикателни загадки. Прочетете цялата информация, отговорът често е пред очите ѝ. В някои загадки умишлено има повече информация, отколкото ви е необходимо. Просто трябва да отсеете есенцията.

1. Мистерията със свещта

Някога един старец и неговите 3 дъщери живеели в едно село. Един ден старецът се разболял тежко и Смъртта дошла да го прибере. Най-голямата дъщеря поискала Смъртта да остави баща й да живее още 2 години и Смъртта се съгласила. 2 години по-късно Смъртта се върнала, този път втората дъщеря се помолила на Смъртта и тя пожалаила старежа за още 1 година.

Година по-късно Смъртта се завърнала и най-малката дъщеря запалила свещ и помолила Смъртта да позволи на баща й да живее, докато свещта в ръката й изгори. Смъртта се съгласила. Смъртта никога не се е върнала.

Въпрос: Как се е случило това?

2. Тайната на стълбата

Павел стои на 25-метрова стълба.  Подхлъзва се и пада на земята, но нито умира, нито се наранява сериозно.

Въпрос. Как е възможно?

3. Мистерията на монетите

Имате 2 кофи с вода, в първата кофа температурата на водата е 25ºC, във втората кофа водата е 25ºF. Вие пускате монета във всяка кофа от една и съща височина и те падат във вода по едно и също време.

Въпрос: Коя монета се докосва до дъното на кофата?

4. Къде би друсало най-малко?
 

ОТГОВОРИ

1. След като смъртта си заминала, най-малката дъщеря духнала свещта, така тя никога не изгоряла.

2. Павел пада от първото стъпало.

3. Монетата в първата кофа. При 25ºC водата е течна, а при 25ºF се превръща в лед.

9. Средната част винаги е най-неподвижна и съответно отговорът е C - тук ще друса най-малко.

Източник: Obekti.bg