150 деца, родени от един баща: в Канада съществува невероятен случай на многоженство. Един от синовете стартира страница в платформата TikTok, където разказва за трудния живот в семейството. Стотици хиляди хора се възхищават на видеоклиповете му - или намират мотивация в тях.

19-годишният Мерлин Б. от Канада е само един от многото и това е къвсем буквално. В края на краищата той има 149 братя и сестри в семейството си, които се отглеждат от 27 майки и всички имат общ баща. Благодарение на видеоклипове с истории за семейството си, младежът събра значителна публика в TikTok - над 300 000 души.

Според самия блогър баща му Уинстън Б. е ръководител на мормонската общност в Британска Колумбия, която все още позволява многоженство - поне неофициално.

Според Мерлин баща му се жени за 27 жени, а първото му дете е родено преди 44 години. Семейството празнува рожден ден почти всяка седмица. И само през ноември има „почивка“ за 13 дни.

Според младия мъж до 150-годишнината от независимостта на страната през 2017 г. баща му е мечтал да "се обзаведе" със 150 наследници, но малко е сгрешил: по това време са се родили само 149 деца. Две години по-късно той все пак успява да реализира целта си - да има 150 дъщери и синове. И... реши да спре. Както отбелязва Мерлин, петте му съпруги никога не са били бременни, но всички деца ги наричат ​​„майки“.

Снимка: focus.de

Самият Мерлин е дете номер 69. Всички братя и сестри от една и съща година на раждане също имат една и съща първа буква в имената си. Например през 2001 г. с него се раждат още 11 деца: Мишел, Мириам, Мария, Мала, Мариса, Мерилин, Мисти, Марги, Марси, Мартин и Мъри.

Въпреки че всички членове на семейството се разбират добре помежду си, Мерлин казва, че всъщност не познава някои от своите братя и сестри. Според него те му се струват непознати. В рамките на сектата се формират групи в зависимост от интересите на децата. Мерлин признава, че през целия си живот дори се е страхувал от някои от по-големите си братя. 

Младежът казва още, че баща му никога не е имал време за него и следователно реални отношения с него не са се получили. Но той не му се сърди, въпреки че постоянно се чувствал изоставен. „Винаги трябваше да бъда тих и никога да не показвам чувствата си“, обяснява Мерлин в един от видеоклиповете си.

Според него в един момент той просто е решил сам да започне да се грижи за живота си, затова е напуснал общността и в същото време семейството си.

На личната си страница в TikTok младият блогър разказва за своите хобита, ежедневието и живота. По този начин той се надява да мотивира другите хора да не се страхуват да правят нещо ново, независимо от всичко.