Ако след вечеря сте все още гладни и търсите начин да издържите, докато дойде време за закуска, винаги имате няколко неща предвид. Макар да е вярно, че малката среднощна закуска няма да навреди, това правило не се отнася за всички храни.

Има десет такива храни, които не са добра идея за похапване преди заспиване, подбрани от Radioone, поради ред причини. На следващите редове вижте кои са тези храни.

1. Червено месо

Голямата и сочна пържола може да бъде много вкусна, но едва ли е най-доброто нещо за ядене преди сън. Червеното месо ще забави естествените процеси на организма ви и ще направи дълбокото заспиване по-трудно, а след това е възможно да имате тежък работен ден.

2. Зеленчуци

По своята същност зеленчуците са питателна храна, така че може да мислите, че те са най-подходящото нещо, което бихте могли да хапнете преди лягане, ако искате да сте здрави. В действителност, това схващане е погрешно. Някои зеленчуци съдържат по-голямо количество фибри, които се движат бавно през храносмилателната система. Това е още един вид храна, която ще ви задържи будни по-дълго време, отколкото е необходимо.

3. Чипс и други преработени закуски

Преработените храни са с високо съдържание на мононатриев глутамат, който почти сигурно ще доведе до проблеми със съня, който най-вероятно искате да избегнете.

4. Паста

Пастата е от най-добрите храни за ядене, когато сте гладни, защото бързо защита организма. Въпросът с яденето на паста късно през нощта, обаче е, че тя толкова мазна, че е сигурно, че ще доведе до увеличаване на теглото по време на сън. Пастата съдържа много въглехидрати, така че ако се опитвате да се храните здравословно през нощта потърсете друг вид храна.

5. Сладолед

Това е още една опция за лека закуска, която може да изглежда удобна, но в действителност е лоша идея. Сладоледа е източник на мазнини и захар. Яденето на сладолед преди сън не позволява на организма да изгори всички вредно елементи, което води ди увеличаване на теглото.

6. Парче пица

Ако в хладилника ви е останало парче писа, по-добре го запазете за обяд. Защото иначе пицата само ще доведе до увеличаване на теглото.

7. Зърнена закуска

Купа зърнена закуска е чудесен начин да заредите тялото си с енергия още от сутринта, но не и преди лягане. Зърнените закуски съдържат много захар и въглехидрати, които тялото ви няма шанс да преработи, следователно и да си отпочинете добре.

8. Шоколад

Много хора не осъзнават, че шоколада е източник на кофеин, който е последното нещо, което бихте искалида дадете на тялото си преди лягане.

9. Алкохол

Една чаша алкохол може да изглежда като добра идея, но в действителност ще объркате възстановителните функции на съня си. Дори и да има малка пауза между заспиването и напитката, едва ли ще постигнете желания качествен сън

10. Чили

Чилито не само, че е пълно с въглехидрати, но също и има високо съдържание на калории. Не само, че няма да заспите веднага, но теглото ви ще е под въпрос на следващата сутрин.