Красив жест от компанията на "Дисни" предизвика сериозен отзвук в медиите в САЩ и сред феновете на "Междузвездни войни".

Умиращ мъж и синът му ще могат да гледат новия филм от поредицата, преди премиерата на 20 декември, съобщи изпълнителният директор на компанията Боб Игър.

Хосписът "Роуанс" в градчето Ватерлуови, Хампшир, изпрати молба чрез Туитър с искане за предсрочно прожектиране на филма на раково болен фен на сагата. Писмото на хосписа гласи: "Това е най-отчаяният ни зов. За съжаление времето не е на негова страна и пациентът ни няма да дочака премиерата на 20 декември."

След като получи потвърждение, от "Роуанс" заявиха че "не знаят как могат да благодарят на "Уолт Дисни". Молбата на хосписа за помощ на пациента да гледа филма привлече стотици отговори. Актьорът, изпълняващ ролята на Люк Скайуокър Марк Хамил също изрази подкрепата си. След това той написа в Туитър: "На този Ден на благодарността ние от @Disney сме благодарни, че можем да споделим #TheRiseOfSkywalker с пациент и неговото семейство @RowansHospice. Нека силата бъде с вас и с всички нас!“, пише novini.bg.

"Ние напълно оценяваме, че Дисни трябваше да премести планини, за да се случи това", споделиха от Хосписа. "Подкрепата от общността на феновете на "Междузвездни войни", беше абсолютно феноменална през последните няколко дни. Искаме също да благодарим на медиите, че отразиха историята, зачитайки анонимността на семейството", се казва в съобщението на "Роуанс".