Един от най-влиятелния холивудски продуцент Рам Бергман посрещна Новата 2020 година... край Разлог.

Той и семейството му - жена му Лимор, заедно с двете си деца Илай и Даниел гостуваха на своите приятели Моше и Ирина Диамант. Ирина Асиова-Диамант е разложанка и е съпруга на Моше, който пък е един от водещите продуценти на „Бояна филмс“.

Не само това накара Рам Бергман да прекоси океана и да пристигне в подножието на Пирин планина. Оказа се, че че Ирина Асиова-Диамант е и негова тъща, въпреки, че е по-млада от Рам. Дъщерята на Моше е съпруга на Рам Бергман. Въобще, приличен холивудски сюжет.

Бергман се озова на връх Нова година в родния планински курорт „Пирин голф“ на капама и греяно вино. Защо продуцентът на “Междузвездни войни – Последният джедай” избра тази далечна галактика, наречена Разлог, за да посрещне новото десетилетие?! Отговорът е един. По покана на доведената му тъща – Ирина Асиова-Диамант, която е родом от Разлог, но мъжом е от Холивуд. Бергман е женен за дъщерята на продуцента Моше Диамант, който пък е съпруг на Ирина. Което прави Ирина междузвездна тъща, а Рам разложки зет. Малко е сложно, но важното е, че един от най-актуалните световни кинаджии в момента остана запленен от красотата на Разложката котловина и нищо чудно в някои от следващите епизоди на “Междузвездни войни” да видим гледки от „Пирин голф“ в някоя далечна галактика, пише "Монитор".

Собственикът на престижния петзвезден курорт Йордан Каназирев даде тържествена вечеря в чест на своя виден холивудски гост и категорично заяви, че „Пирин голф“ е в състояние да се превърне в снимачна площадка за високо бюджетна продукция. На изпроводяк Рам Бергман подари на любезния домакин тениска на “Междузвездни войни” с лично написаното послание: „Йордан, нека силата бъде с теб!“

Гостите от Холивуд се поразходиха и в София. Семейство Бергман не можа да остане в първия ден на 2020 година и да се наслади на кукерския фестивал „Старчевата“, защото трябваше да се завърнат в Лос Анджелис, за церемонията по връчването на Златните глобуси. Последният хит на Рам Бергман “Остриета вън” (Knives out) с Даниел Крейг и още куп звезди, беше номиниран в три категории и твърде вероятно да бъде номиниран и за “Оскар”.

От десетките филми продуцирани от Рам Бергман, освен „Междузвездни войни. Последните джедаи“ по-известни са „Вади ножовете“, „Пеперудата“, “Без/смъртен“, „Дон Джон“,  „В търсене на справедливост“, „Добрата стара оргия“, „Всички търсят Кет“ „Хамелеонът“, „Тарикатите Блум“, „Непознати роднини“ и др.