Предистория на култовия сериал със сигурност ще има, въпреки че, около 15 млн. долара са загубите след като от НВО отсвириха първия обявен спин-оф на кървавата сага „Игра на тронове“ с работно заглавие „Кървава луна“. Вече официално са поръчани цели 10 епизода за House Of The Dragon („Дом на дракона“).

Още през октомври компанията даде зелена светлина за заснемането на втория обявен проект, чийто сюжет предшества битката за Железния трон между Денерис, Церсей и компания.

"Зад сериала ще стоят Джордж Р. Р. Мартин и Райън Кондал. Кондал ще работи и по сценария на поредицата.

Мигел Сапочник, режисирал епизоди на "Игра на тронове" като "Битката на колелетата" и "Дългата нощ" ще се завърне на режисьорския стол за пилотния епизод, както и за допълнителни епизоди от Сезон 1", съобщиха тогава представителите на НВО у нас.

Главни действащи лица ще са представители на рода Таргериан, от който са любимците на феновете Денерис и Джон Сноу.

Очаква се новата продукция да проследи гражданската война между Ренира и Егон Таргериан за властта над Седемте кралства.

Сюжетът ще се развива около 300 години преди събитията в „Игра на тронове“.

Междувременно многомилионната армия от фенове на фентъзи епоса стиска палци в „Дом на дракона“ да се появи актрисата Карис ван Хоутен. Тя е по-позната на редовия зрител като Червената жрица Мелисандра. Ясно е, че красивата героиня беше на преклонна възраст, което става ясно едва, когато свали вълшебната си огърлица. Именно затова има шанс да е живяла през този период.

43-годишната Хоутен заяви пред медиите, че с удоволствие би се разписала с участие в бъдещи проекти за Вестерос.

"Мога да кажа, че ще има дракони" нажежи страстите в социалните мрежи и писателят Джорд Р. Р. Мартин, чиято литературна поредица „Песен за огън и лед“ вдъхна живот на телевизионните проекти.