Батман на 80 години, Батман завинаги! Логото на супергероя се появи на сгради в 13 града

Батман на 80 години, Батман завинаги! Логото на супергероя се появи на сгради в 13 града

Прожектираното лого на популярния комиксов супергерой Батман се появи по сградите в 13 града по света, сред които Мелбърн, Токио, Йоханесбург, Берлин, Ню Йорк, Мексико Сити и др.

Тази чест беше оказана на Тъмния рицар по повод неговата 80-годишнина. За пръв път той се появява в 27-и брой на поредицата "Детектив комикс" през 1939 г.

Характерното лого на Батман беше прожектирано и на фасадата на зданието в нюйоркския квартал „Бруклин”, където се е помещавала захарната фабрика "Домино шугър", а финалът беше направен с осветяването на символа върху студиото на "Уорнър Брос" в Калифорния, пише бТВ.

В съобщение за медиите от издателството "Детектив комикс" съобщиха, че са координирали отбелязването на юбилея с много издатели, книжарници и училища по цял свят.

 

 

От появяването си преди осем десетилетия Батман се превърна в един от най-популярните комиксови супергерои. Той вдъхнови голям брой филмови продукции, като в неговия образ се превъплъщаваха известни актьори, сред които фигурираха имената на Адам Уест, Джордж Клуни, Крисчън Бейл и др.

 

 

 

Напишете коментар
captcha

Виж още

Няколко души бяха ранени по време на снимките на нов филм с участието на
Стивън Спилбърг си партнира със сценариста на Джурасик парк, за да
"Малкълм" е сериал, който всички помним. Младият гений, роден в лудо и
Американската режисьорка Елинор Копола, съпруга на автора на култовата трилогия
Мъж съди повече от 50 жени за 2,6 милиона долара, след като го определили като
Джеки Чан сподели актуална информация за здравословното си състояние, след като