Медът е продукт, който е много богат на хранителни вещества и е един от полезните сладкиши.

Но какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да го консумирате всеки ден? Дали всъщност здравето ви няма да се влоши или ви чакат само и единствено положителни последици от този експеримент?

В следващите редове ще разбулим тази мистерия.

Медът е известен на човечеството от толкова дълго време, че едва ли за някого е тайна, че колкото е подходящ за десерт, толкова перфектна е и функцията му на лекарство. Той обаче не се препоръчва за хора, които са алергични към него, за бременни или кърмещи жени. Дори и на диабетици обаче им е позволено да го консумират, но в малки количества. Какво обаче наистина ще стане, ако започнете да хапвате от него всеки ден.

Намалява кръвното налягане

Поради голямото количество глюкоза в меда, нашия мозък улавя сигнал в хипоталамуса, докато си стигне до пълна релаксация на нервната ни система и намаляване на кръвното ни налягане.

Медът намалява лошия холестерол

Всички знаем, че повишаването на нивата на холестерол в организма, води до образуването на плаки в кръвоносните съдове. Медът съдържа аскорбинова киселина, калиеви, натриеви, магнезиеви и железни йони, които стимулират кръвообръщението, увеличават сърдечния тонус и естествено намаляват холестерола.

Помага да се отървете от кашлицата

Той е перфектен начин да е отървете от кашлицата и възпаленото гърло.

Антибактериални свойства

Той има антибакеиални и противовъзпалителни свойства. По време на Втората световна война например, той е служил като мехлем за рани. Взимайки една супена лъжица мед сутрин, преди хранене, може да подобрите значително състоянието на лигавицата на стомаха ви и това на червата ви.

Памет

Учени проведоха експеримент, с който са доказали, че паметта и функцията на мозъка се засилват при редовна консумация на мед. Освен това медът намалява тревожността и действа успокоително.

Красива кожа

Меденият пилинг е меко казано най-перфектният начин да имате прекрасна кожа и да я направите по-гладка. Той прониква в разширените пори на кожата и я подхранва, като премахва вредните вещества и мъртви клетки./

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!