Експерти вече са силно притеснени от факта, че много жени често пренебрегват различни симптоми, които сигнализират за заболявания.

 

Напоследък представителките на нежния пол все по-често неглижират здравето си, а проблемите просто се задълбочават.

 

Американски кардиолози призовават жените да следят по-добре здравето на сърцето си. Лекарите отбелязват, че симптомите на жените при сърдечни заболявания, включително инфаркт, често не са толкова интензивни, колкото тези на мъжете. Жените често трябва да следят дали сигналите, които им изпраща тялото им, не предупреждават за нещо смъртоносно.

 

Трябва задължително да посетите кардиолог, ако редовно при физическо натоварване започне да се появява диспнея. Особен тревожен симптом е задух с усещане за болка в гърба или кръста.

 

Симптом на инфаркт може да бъде болка в областта на шията, раменете, лявата ръка, челюстта и гърлото. Ако няма други причини за такъв дискомфорт, по-добре незабавно да се консултирате с лекар. Особено, ако са налице и други симптоми – например увеличаване на пулса, докато сте в покой, замаяност или гадене.

 

Трябва постоянно да се изследвате, особено ако често изпитвате умора или чувство на безпричинно безпокойство, болка в гърдите или високо кръвно налягане. Често сърдечните поблеми при жените се срещат по време на менопаузата.