Жените астронавти носят различни дрехи за всички аспекти на космическия полет. Независимо дали се подготвят за излитане, работа в космическата станция, работа в космоса или приземяване обратно на Земята, астронавтите носят подходящо облекло за комфорт и защита.

Облекло за космическа станция

Женсите астронавти носят панталони или къси панталони, в зависимост от това какво правят на борда, и от температурата в космическия кораб. Те също така имат възможност да носят ризи с дълги или къси ръкави, както и пуловери.

Жени астронавти носят къси панталони и тениски по време на тренировките. Панталоните, които носят, са покрити с много джобове.

Те избират ризи, къси и дълги панталони няколко месеца преди излитането им в космоса. Всъщност дрехите им често пристигат в космическата станция по-рано, отколкото чрез системата за доставки Progress  или космическата совалка.

Астронавтите имат възможност да поръчат две версии на руски гащеризони - тежки или леки - за работа на борда на космическата станция.

Тъй като е скъпо да се правят доставки до космоса, а на борда на космическата станция няма пералня, за да се пести вода, екипажът не сменя дрехите си толкова често, колкото хората на Земята.

Средно членовете на екипажа получават по един чифт къси панталони и тениска на всеки три дни. Бельото и чорапите се сменят всеки ден.

Всеки член на екипажа получава чифт обувки за бягане и един чифт обувки за носене.

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!