Свикнали сме да държим в портфейла си какви ли не други предмети, освен парите - снимки на семейството, кредитни и дебитни карти, карти за отстъпка в магазина и какво ли още не. За съжаление при това рядко се замисляме колко много лични данни съдържат всички тези документи.

Чантата (и в частност портмонето) са нещата, за които джебчиите най-често "ловуват". Затова най-логичното действие е да държим всички онези предмети, които съдържат информация за нас самите като лични данни, ПИН-кодове, номера на банкови карти и пр. далеч от портмонето и чантата си. Ето 9-те предмета, които нямат място в портмонето :1. ПИН от банковите ви карти.

Този съвет изглежда очевиден, но по някаква причина много хора го игнорират. ПИН - това е информация, която трябва да се съхранява само в главата ви или на сигурно място, но не и в портфейла. 
Представете си какво ще стане, ако портфейла ви, който съдържа банкови карти и ПИН, попадне в ръцете на трети лица? Точно така, вие губите всички съхранени там пари!

2. Пароли.

Друга очевидна, но игнорирана истина. Ако нападателите вземат паролите от вашия профил в социалните мрежи, електронна поща и други важни сайтове, просто си представете какви невъобразими неща могат да направят. Например, да помолят приятелите ви за пари от ваше име или да получат достъп до вашия електронен портфейл.

3. Всичките ви банкови карти.

 

 

 

Помислете, ако портфейла ви бъде откраднат, всички банкови карти ще трябва да бъдат блокирани и преиздадени, а това отнема много време. Възможно е да се теглят пари само на каса в банката, което си е чиста загуба на ценно време. 
Много по-безопасно е, ако пазите една от картите си на сигурно място у дома. Така в случай на спешност винаги можете да прехвърляте пари по нея чрез електронното си банкиране.

4. Всички ваучери за подарък.

Не си струва да носите ваучерите си за подарък винаги в портфейла с идеята, че все някога ще минете покрай въпросния магазин. Ако загубите портмонето си, ще бъде невъзможно да възстановите въпросните ваучери.

5. Пачки пари.

Във времената на банковите карти няма нужда да държите голямо количество пари под ръка, особено пък да го носите със себе си. По-добре е да държите в портфейла си малко пари, които няма да ви е яд, ако случайно загубите. (Не ви плашим, просто се случват какви ли не неща).

6. Касови бележки.

Тук по-скоро става въпрос на ред и здраве. Касовите бележки само пълнят портфейла и пречат при намирането на нужните ни карти или пари. 
В допълнение, в праха, използван за отпечатване на бележките, се съдържа бисфенол-А. Вредното вещество засяга репродуктивната функция, спомага за развитието на рак, диабет и сърдечно-съдови заболявания.

7. Карти за пътуване.

 

 

 

Ако загубите или по друга причина се лишите от портфейла си, просто няма да имате възможност да се приберете у дома. Защото ще останете и без пари, и без карта за пътуване.

8. Документи.

Крадците не се нуждаят от вашите документи. Те или ще ги изхвърлят, или ще ги захвърлят някъде. Но ще ви коства много време, усилия и средства, за да ги възстановите.

9. Резервен ключ за вкъщи.

Ако портфейлът ви попадне в ръцете на натрапници, например, ще им бъде лесно да ви намерят в социалните мрежи и да намерят домашния ви адрес. Така че не им правете такъв щедър подарък като ключ за апартамента ви, където съхранявате пари и други ценности.