На всяка една жена й се иска да изглежда красива, млада и да бъде здрава! И ако е възможно - всичко това да стане бързо и лесно, без да има нужда да се харчат много пари и време за нужните процедури. Изобщо - най-добре е, ако тези неща могат да се случват сами. 

Ако и вие мечтаете за това, днес е най-доброто време да превърнете мечтите си в реалност! От  jenata.blitz.bg сме ви подготвили списък с няколко неща, които да правите всеки ден. Те ще ви помогнат да останете здрава и красива, а изпълнението им ще отнеме само няколко минутки. Започваме! 

Купете си овлажнител за въздух

Ароматизаторите са дяволски полезни, макар че от гледна точка на безопасността мненията са доста противоречиви. Идеалният им заместител са овлажнителите за въздух, особено ако към водата добавите етерично масло. Така въздухът в апартамента ви ще бъде значително по-чист, а ароматите - по-свежи и естествени.

Най-добре е етеричните масла, които прибавяте към водата, да са с аромат на иглолистни дървета или мента. Те прочистват белите дробове и дезинфекцират въздуха в помещението.

Правете гимнастика в банята

Когато сутрин влезете в банята, е добре да отделите само 2-3 минутки за гимнастика на врата. Бавно,  с чувство завъртете главата си първо наляво, след това надясно, а после назад и напред. Това е достатъчно, за да облекчите напрежението в мускулите.

Особено важно е това да се прави от хора, които често страдат от главоболия и прекарват целия си ден зад компютъра. 

Протягайте се

Доброто разтягане е отличен начин да се ободрите и да облекчите напрежението в цялото тяло. Отделяйте по няколко минути всяка сутрин, за да се разтегнете добре и ще видите колко по-добре ще се чувствате през целия ден. 

Яжте черен шоколад

Черен шоколад можете да похапвате всеки ден. Разбира се, всичко трябва да става с мярка, например по няколко парченца. Те няма да ви докарат излишни килограми, а мозъчната ви активност ще се повиши значително!

Чистете езика си

Бактериите се натрупват не по зъбите, а по езика и бузите. Почистете езика си преди лягане и ефектът ще е двоен: неприятният лош дъх на сутринта ще намалее значително, рискът от появата на кариеси - също! 

Направете си пилинг със суха четка 

Ако нямате време за пълноценни спа процедури, използвайте суха четка със средна твърдост. С нейна помощ ще премахнете всички мъртви частици, а самият процес не изисква подготовка и някакви козметични средства. 

Проветрявайте апартамента си

Въздухът в един непроветрен апартамент е много по-мръсен от този, който е зад стъклата на прозорците! В процеса на дишане се отделя голямо количество вредни вещества, които могат да причинят проблеми с белите дробове и сърцето.

Освен това, чистият въздух тонизира кожата, защото от него се чувствате отпочинали и пълни с енергия дори в средата на деня.

Ходете боса

Източната медицина често прибягва до лечение на болести чрез акупресура, а западните учени потвърждават нейната ефективност. На краката има няколко точки, които са свързани с вътрешните органи.

Ако нямате време за пълен масаж, просто ходете боса по релефни и твърди повърхности: дърво, бамбук или пясък.

Всяка сутрин си правете масаж на лицето

Когато правите сутрешния си тоалет, отделете няколко минути за лек масаж на лицето. Това ще подобри кръвообращението и ще тонизира кожата ви. 

Използвайте конец за зъби

Частиците храна често се забиват между зъбите и не могат да бъдат почистени от нито една четка. Но конците за зъби се справят чудесно с тази задача. Благодарение на тях ще намалите риска от кариес и появата на лош дъх.

Спете в прохладна стая

Идеалната температура за сън е от 15 до 20 градуса. Този температурен режим ще ви позволи да спите по-добре, защото няма да се налага тялото ви да се адаптира към топлината (вечер температурата на тялото е много по-ниска, отколкото сутрин и следобед). Освен това ще остареете по-късно, защото когато е хладно, организмът произвежда мелатонин - хормонът на младостта./jenata.blitz.bg

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!