Здравето ни е най-голямото ни богатство. Често обаче заради забързаното ежедневие и милионите задачи, забравяме, че трябва да се грижим за него. Тялото ни обаче изпраща сигнали, че нещо не е наред.

Понякога те са доста очевидни и няма как да се пренебрегнат, особено, ако се касае и за болка, друг път отнема повече време, за да установим, че нещо у нас се е променило.

При всички случаи обаче дори и да е едвам забележим даден симптом, той може да е аларма за сериозно заболяване. 

Симптоми на рак на сърцето

Посещението при лекаря изобщо не е излишно, ако забележите един от следните 10 симптома. Особено важно е да се следи състоянието на косата, веждите, миглите...

Жените по принцип правят това заради суета, но в този случай е различно. Хормонални нарушения, инфекции, неизправности на вътрешните органи - това може да са причините за тези неприятни явления. Пригответе се да се вгледате в себе си внимателно!

Признаци на заболяване

Жълта или зачервена склера
Това е признак на алергия, чернодробна недостатъчност. Понякога пожълтяването на склерата може дори да означава хепатит!

Плешивост на веждата
Сигурен симптом на проблеми с щитовидната жлеза. Необходимо е да се преминат тестове и да се консултирате с ендокринолог.

Неправилна форма на ноктите, възпаление на ноктите
Това често се дължи на липса на витаминии хранителни вещества. Понякога може да се касае за поява на гъбична инфекция.

Внимателно следете тялото си: Необичайни признаци на диабет

Зачервено лице
Говори за проблеми със сърдечно-съдовата система, както и за хормонални промени.

Червени и пурпурни петната на дланите
Те са знак за заболяване на черния дроб. Незабавно потърсете медицинска помощ!

Ранно посивяла коса
Показва не само генетичната предразположеност. Ранното посивяване на коса е признак за началото на диабет и нарушения на нервната система.

Цветът на урината може да е признак за хипертония

Сухи устни
Липсата на витамин А, С, цинк. Освен това този проблем може да се дължи на гъбична инфекция и херпес, така че по-добре отидете на специалист, вместо да седнете у дома и да се лекувате сами. Херпесът е знак за понижаване на имунитета заради инфекцията, така че ако се е появил - време е за лекар!

Подуване на шията
Подуването на шията е признак за проблеми с щитовидната жлеза. Подуването на гърлото с инфекции може да се появи по-рано от остра болка.

Нови бенки
За да не пропуснете важния момент от превръщането на нормалната бенка в рак на кожата, непрекъснато се консултирайте с лекар - това заболяване е лечимо на ранен етап.

Студени крака и ръце
Този признак говори за проблеми с кръвообращението и сърдечно-съдовата система./Zdrave.to