Американски учени са изследвали ефекта на сушените плодове върху здравето на жените. Оказа се, че най-полезните от тях могат да бъдат сушените сини сливи. Този продукт перфектно укрепва скелета на нежния пол.

Сините сливи съдържат някои полезни вещества, които могат да увеличат силата на женските кости. В допълнение, изследователи от Съединените щати установиха, че ако редовно ядете този сушен плод, можете да намалите риска от остеопороза. Това е името на болестта, при която се измиват минералите, необходими за нормалното здраве от костите. Този процес води до крехкост на скелета.

За провеждане на експеримента, американските учени наблюдаваха 2 групи жени. На участниците от първата група бе дадено да ядат сушени сини сливи всеки ден, а във втората група - момичетата ядали сушени ябълки. В резултат на това жените, които са включили сушени сливи в диетата си, показват по-добра костна сила.

Изследователите подчертават, че сушените плодове са продукти, които могат да се консумират в разумни количества, без да вредят на здравето. Сушените плодове укрепват съдовата тъкан, почистват червата, предпазват от образуването на кръвни съсиреци. Сините сливи, по-специално, също повишават нивата на хемоглобина.

В същото време британски учени са съставили списък от продукти, които са способни да поддържат здравето на нормално ниво, поради способността за възстановяване на организма. Сред тях са фъстъчено масло, целина, манго, яйца, авокадо, кашу, къри, шоколад, ръжен хляб и листни зеленчуци.

За да се предпази мозъка от стареене и да се подобри кръвообращението в този орган, си струва да се пие портокалов сок. Учените са отбелязали, че този продукт може да намали риска от развитие на деменция с 47%./ Zdrave.to