74-годишна жена от село Овчеполци, която е постъпила снощи в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик , след като е блъсната на тротоар от 41-годишен пиян шофьор на  лек автомобил ВАЗ, се е наложило да бъде преместена от Ортопедично отделение в Отделението по анестезиология и интензивно лечение.

Жената е приета с фрактури на подбедрицата и таза. Претърпяла е  ортопедична операция. След като се е оплакала и от силни болки в корема се налага намесата и на хирургичен екип. Заради нестабилна хемодинамика пациентката е  преведена в реанимация за наблюдение. Състоянието и остава нестабилно. Има опасност за живота й, съобщи за GLAS.bg дежурният анестезиолог д-р Варта Шопова от ОАИЛ.

Шофьор с 3,4 промила в кръвта потроши пешеходка върху тротоар!

Втора жертва от катастрофата, в която кола се вряза в хора

69-годишна жена, която беше приета в МБАЛ-Пазарджик, след като пострада при тежка катастрофа, станала вечерта на 24 май  в  с. Дебръщица, не успя да се пребори за живота си. Тя е издъхнала на 30 май около 18 часа, съобщи д-р Иван Харизанов от ОАИЛ.

Тя беше приета в Спешно отделение в критично състояние с тежка черепно-мозъчна травма и други наранявания по тялото.

Пациентката претърпя неврохирургична операция на главата и в продължение на седмица беше в медикаментозна кома и на апаратна вентилация.Положени са всички усилия за спасяването на живота на пострадалата.  

„За съжаление травмите и бяха несъвместими с живота, а уврежданията много тежки“, заяви д-р Харизанов.

На лечение в Хирургично и Ортопедично отделение остават още две жени, които също пострадаха при катастрофата, при която на място загина 76-годишна жена. И двете претърпяха по две операции и ще останат на лечение в болницата най-малко един месец.