Всеки знае, че сексът, сексуалният акт или още половият акт е сексуално проникване, сношение между две живи същества – хора или животни.

Редовният секс ще сътвори тези 5 чудеса с организма ви

В по-широкото си значение думата означава не само съвкуплението, но и всякакъв интимен физически контакт с цел удовлетворяване на сексуалното желание. За повечето животни сексуалният акт се извършва единствено с репродуктивна цел, за разлика от тях обаче хората правят секс и за удоволствие.

Учените от университета в Белфаст обаче се открили, че наред с удоволствието може да помогнем и на тялото и здравето си.

22 неща за женските гърди, които едва ли знаехте!

Според експертите редовният секс намалява риска от различни заболявания, както и намалява симптомите на съществуващите.

Редовният секс при мъже 40-55 години понякога намалява риска от заболявания на сърдечно-съдовата система. Сърцето започва да работи активно, което води до по-силен кръвен поток, който отваря дори най-малките капиляри, а също води до появата на нови.

Отбелязва също се, че сексът ще се превърне в спомагателен инструмент за поддържане на инсулина в нормата за хора с диабет.

6 проблеми, които пречат на насладата от секса и как да ги решим

Друг здравен резултат от секса е засилване на паметта, както и подобряване на настроението и облекчаване на напрежението в мускулите.

Също така учените казват, че производството на различни антитела помага да се убият микробите в устата, което ще запази зъбите ви здрави. Те укрепват имунната система, която се бори за човешкото здраве и не му позволява да се разболее./Zdrave.to