Учени от Копенхагенския университет в Дания установиха, че един протеин, който може да действа като противовъзпалителен и противовъзпалителен цитокин и се синтезира от активирани макрофаги и Т-клетки, може да спре окончателно затлъстяването и да ускори отслабването.

Изследователите открили, че синтезът на този протеин в организма се увеличава значително по време на тренировка. Въз основа на тези данни биолозите са разработили лекарство, което с една инжекция спира напълняването.

Изследователите отбелязват, че протеинът интерлейкин 6 (IL-6) може да „заблуди” тялото и да накара клетките и мускулите на тялото активно да се освобождават  от подкожната мазнина. Така той действа като стимул за процеса на изгаряне на големи количества подкожна мазнина.

Учените обясняват, че след тестване на ваксина срещу затлъстяване при хората, ще бъде възможно да се отслабва, без дори да ставате от дивана. Особеността на тази ваксина е, че IL-6 е един вид енергиен регулатор и може "по команда да пренасочи енергията, натрупана в тялото към изгаряне на мазнините“ . 

Изследователите вече са доказали, че инжектирането на допълнителен IL-6 в организма води до "верижна реакция" за изгаряне на мазнини и въглехидрати и сега чакат одобрение за започване на тестване върху живи организми./zdrave.to