В тежко състояние е възрастната жена от Хисаря, заразена от сина й, който е тираджия. Пробата на пациентката е положителна, потвърждава шефката на РЗИ в Пловдив д-р Ваня Манчева. Жената е настанена в болница "Каспела" и е в тежко състояние, тъй като е с редица други заболявания.

Синът й е международен шофьор, който се завърнал в родния си град от чужбина преди повече от 20 дни. Предполага се, че той е заразил майка си. Вчера се е прибрал и брат му, който също е тираджия. На двамата братя са взети проби, а здравните власти са ги поставили заедно със съпругите и децата им под карантина.

В същото време стана ясно, че шестима пациенти в Пловдив и областта с COVID-19 вече са изписани след преминало лечение в инфекциозна клиника в УМБАЛ "Свети Георги", съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Пловдив, по данни на РЗИ.

Новооткритите случаи са двама - единият в УМБАЛ "Каспела", а другият - в УМБАЛ "Пловдив".

За територията на цялата област към момента общо заболелите от коронавирус са 29. От тях 15 са хоспитализирани, останалите са на домашно лечение. Няма нови случаи на заболели здравни работници. Техният брой остава непроменен - девет, от които двама лекари, пет медицински сестри, една акушерка и един санитар. От тях в УМБАЛ "Свети Георги" са общо пет, като няма лекар.

Поставените под карантина за областта са 2164, а тези, на които е изтекла карантината, са 2750, уточняват още от Областна управа.