32-годишен от село Долно Сахране е спасен по чудо от медици на старозагорската УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" след като е бил докаран по спешност с буквално срязана от стъкло шия и увреден от острието бял дроб.

Инцидентът с младия мъж е станал на 5 август докато Кемал Рамадан ремонтирал остъклена тераса на висок етаж в центъра на Казанлък.

Внезапно огромно парче стъкло се откъсва и забива вдясно от ключицата, острието потъва дълбоко в тялото и засяда буквално в белия му дроб.

Мъжът, който от доста години се занимавал професионално с алпинизъм, увиснал на осигурителното въже и само случайността го спасила от почти сигурна смърт, разказват очевидци на случилото се пред "Монитор".

Парамедиците от спешния център в Казанлък успели да тампонират раната, но междувременно Кемал загубил близо 3,5 л кръв, разказва д-р Христо Запрянов от клиниката по съдова хирургия в Стара Загора, който е бил дежурен при пристигането на линейката.

Острият ръб на стъклото срязал няколко от вените, включително и юголарната, при махането на тампона кръвта изригнала като фонтан.

Операцията продължила близо два и половина часа, на пациента били прелени 8 банки кръв, междувременно излезли и резултатите от бързия тест за COVID-19, откъдето станало ясно, че съвсем наскоро е преболедувал, но без да има симптоми.

Седмица след тежката операция състоянието на Кемал Рамадан вече е стабилно и се очаква скорошното му изписване.