Как да помогнем на тялото след тежките коледни трапези? Стафидената вода е уникално средство за пречистване на черния дроб, а също и за цялостна детоксикация на тялото. Освен това има голяма полза и за работата на сърцето, стимулирайки кръвообращението.
 
При следване на процедурата само след няколко дни ще забележите промените, които настъпват в тялото. Стафидената вода стимулира активната работа на всички биохимични процеси в черния дроб, като по този начин подпомага детоксикирането на кръвообращението. Лекарите често препоръчват стафидите като безценен източник на антиоксиданти.

 


Стафидената вода се приготвя изключително лесно. Необходими са около 400 мл вода и 150 г тъмни стафиди. След като водата заври се добавят добре измитите стафиди и се оставят за 20 минути на котлона. Ако желаете да подсилите ефекта, може да оставите стафидите накиснати във водата за една нощ.
 
После течността се прецежда. Стафидената вода се пие сутрин на гладно, поне 30 минути преди да закусите, като задължително се затопля преди консумация.


Здравословно е да пиете стафидена вода веднъж месечно между 4 до 7 дни. При употребата й не се препоръчва консумацията на неща, които влошават храносмилателната система и съответно създават киселинна среда в стомаха. Такива са всички мазни храни, алкохол, газирани напитки, изделия с изкуствена захар (шоколади, сладкиши, бонбони и др.). Всички те повишават холестерола и забавят метаболизма.
 


Стафидената вода стимулира храносмилането, помага за по-добрата обработка на хранителните вещества в стомаха, намалява киселините, действа ползотворно върху кръвообращението и чернодробната функция. Освен това се счита за идеално средство за отслабване, бори и затлъстяването.
 
Стафидите са изключително полезен, но често подценяван продукт. Те са отлично средство срещу полова слабост, анемия, ацидоза, повишена температура и запек. Действат и като блокиращо средство на токсините в организма./ Zdrave.to