Трансплантацията на Пепо мина успешно и той се възстановява без усложнения! Това съобщиха пред Gas.bg негови приятели.

Костният мозък вече работи и всички стискат палци всичко да продължава така добре и Пепо да се чувства все по-силен и здрав!  

"Нека си дадем сметка за постигнатото дотук: с множество събития и инициативи и неспирна помощ от ваша страна успяхме да съберем общо близо 300 000 лв. в дарителската сметка, ХелпКарма и ДМС! Безкрайно сме благодарни на всички вас, които и сами се организирате и продължавате да подкрепяте каузата!", казват още неговите близки. 

Пепо трябва да остане в Германия поне още няколко месеца под наблюдението на лекарите. Събраните средства ще се използват за следтрансплантационното лечение и наблюдение, наемите и скъпоструващите лекарства.

"Засега използваме събраната сума в ХелпКарма, за да плащаме наема на квартирата в Майнц. Освен това, Пепо ще трябва да приема скъпоструващи лекарства в продължение на 24 месеца, от които само мидостауринът струва между 8 и 10 000 долара на месец!
Ние няма да спираме да подкрепяме Пепо ежедневно не само с набирането на средства, но и показвайки му колко сме много и го обичаме! Благодарим ви!", казват още неговите близки. 

Припомняме, че 25-годишният Петър Радев, студент по медицина в 6 курс в Медицински университет-Пловдив, заболя от остра миелобластна левкемия, за лечението на която бе необходима солидна сума за костно-мозъчна трансплантация в Германия. Благодарение на стотиците хора, които помогнаха, трансплантацията вече е факт!