Слънчев и усмихнат. Такъв е 18-годишният Георги Арнаудов от Пазарджик. Въпреки, че от няколко месеца му се налага да се бори с коварна болест, той продължава да е позитивен, и не е загубил своята усмивка.

Георги описва себе си като непослушно дете, което обича повече игрите от уроците. С годините обаче се променя. Избира да учи в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, но това, което винаги го влече, са компютрите. Затова и иска да стане IT специалист. Тази негова мечта обаче неочаквано е стопирана. Опитва се да му я отнеме болестта, която го връхлита.

Месеци преди да завърши своето образование Георги започва да чувства силни болки в левия крак. В началото не обръща сериозно внимание и отдава болежките си на работата, която върши в мебелна фирма и предполага, че е получил възпаление.

Болките обаче се засилват и дори на своя абитуриентски бал той понакуцва. Въпреки това Георги намира сили да се подготви за изпит в УНСС, на който се явява, стискайки зъби.

Паралелно с подготовката за университета той тръгва и по прегледи. След скенер и ядрено-магнитен резонанс лекарите съобщават на 18-годишното момче, че най-вероятно се касае за тумор в тазобедрената става. Изясняването на точната картина включва и биопсия, която е извършена в болницата в Горна баня.

На 31 юли Георги и родителите му чуват страшната диагноза: Сарком на Юинг. По ирония на съдбата точно там той научава и че е приет за студент в специалност "Маркетинг".

Вместо да се запише в университета обаче му се налага да започне лечение. На 13 август започва химиотерапията в Отделението по Детска онкохематология в Пловдив.

"Не се уплаших, а приех с усмивка това, което ми предстои", споделя Георги.

Младежът е изключително благодарен на д-р Неофит Спасов и целия екип на отделението, които се грижат за него. Още след първият курс на химиотерапия болките спират, а възпалението на таза изчезва.

Две седмици по-късно при второто постъпване в болницата косата на Георги започва да капе и той решава , че е време сам да се раздели с нея.

"Химиотерапиите не ми влияят лошо и нямам странични ефекти", обяснява Георги. Той даже казва, че е станал още по-усмихнат и дори зарежда с позитивна енергия всички деца, с които заедно се лекуват в болницата.

"Опитвам се да вдъхвам сили и на тях и да ги забавлявам", обяснява момчето.

В момента провежда четвърти курс химиотерапия, а до коледните празници му предстоят още 5. Все още не е ясно кога точно ще бъде направена операция за отстраняване на тумора.

Георги очаква отговор от клиника в германския град Мюнстер. Възможно е операцията да бъде извършена и в болница в Швейцария или Австрия. Все още не се знае и колко средства ще са необходими за нея, но вероятно ще са стотици хиляди евро.

"Болестта промени начина ми на живот, но аз не оставих депресията да ме победи, а напротив - усмихвам се повече", споделя слънчевото момче.

"Не плаках дори, когато чух тежката диагноза. В мен няма капка страх от това, което ми предстои", споделя Георги. На 10 октомври той ще навърши 19. Много е възможно дори на рождения си ден Георги отново да е на химиотерапия.

"Не приемам болестта си като изпитание, през което трябва да премина. Приемам, че ми се е случила, защото съм по-различен и по-силен и мога да се справя", споделя борбеният младеж.

"Благодарен съм, че получавам толкова много любов и подкрепа от моето семейство, приятелката ми и толкова много близки и непознати хора. Благодаря на всички от сърце! Мечтая си да оздравея и да водя нормален живот, какъвто имах преди няколко месеца. Мечтая си и един ден да завърша висше образование и да стана компютърен специалист. Пожелавам си да съм силен и да запазя любовта, която имам".

Нека помогнем!

Дарителската сметка на Георги Арнаудов е:

BG72RZBB91551011086230,

BIC RZBBBGSF,

Валута – BG Leva, 

Райфайзенбанк