Съпруга на лекар предизвика вълна от коментари в социалните мрежи, след като публикува пост, в който коментира ситуацията у нас в момента. Ето какво пише жената от столицата:

Пиша това, не защото мисля, че ви е важно какво мисля аз, а защото го чувствам като свой дълг. И защото в последните дни си припомних болезнено какво е да загубиш обичан човек.

Може да мислите каквото си искате, докато четете някакви неща в интернет. Но науката към момента има два големи проблема с Ковид-19. Първо, много малко знае, включително за това кой как боледува, как оцелява и защо умира. И второ, няма ни лек, ни ваксина. Ние, простосмъртните, няма как да знаем отговорите на тези въпроси, тъй като те изискват данни, време и експертиза. Ние, простосмъртните, чакаме отговорите, лековете и ваксините от знаещите.

Може да мислите каквото си искате за знаещите - че са купени от Гейтс, от Сорос, че ви чипират, че ви заразяват, за да ви ваксинират - но в крайна сметка пак зависите от тези същите хора, които да измислят лек и предпазно средство. Нагло и лицемерно е, докато чакате лек и ваксина, да пропагандирате, че вирусът е измама, че го няма, че не е опасен. От всички разкази досега е категорично видно едно - непредсказуемо е кой оцелява и кой умира, независимо от предпоставките и логиката. И дори да не умре, добре ли е човек да живее с последиците до края на живота си?

И струва ли си тази цена, само за да докажете, че не ви пука какво мислят експертите? Че сте независими от всичко и всички? Че сте срещу правителството? Или, най-лошото, за да вземете едни "пет лева", дори без да знаете от кого точно и за какво точно, важното е да сте "анти"?! Лесно е да заемеш позиция в социалните медии.

Лесно е да осъдиш на смърт милиони безлични и анонимни хора, просто числа. Но погледнете родителите си, бабите и дядовците си, съседите си, колегите си, приятелите си - погледнете ги и отново преценете кое е по-важно, да ги има тях или вие да демонстрирате нещо, каквото и да е. Съпругът ми е лекар. На "първа линия", ако изобщо има други. Той всяка сутрин отива на работа, за да ви помага, без значение кои сте и какво пишете във Фейсбук. Готови ли сте да направите същото за всички хора, без значение на това кои са и в какво вярват? Това е единственият важен въпрос, всичко останало е суета, глупост или ония "пет лева", които ще изплащате вечно.